Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Με δακτυλικό αποτύπωμα πληρωμές σε σούπερ μάρκετ!

Αποτέλεσμα εικόνας για δακτυλικό αποτύπωμα
(η φωτό από το enikos.gr )
Με δακτυλικό αποτύπωμα 
θα πληρώνουν οι πελάτες ενός σουπερμάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο...
Συγκεκριμένα, οι πελάτες του καταστήματος Costcutter, στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου, μπορούν τώρα να πληρώσουν... με το δαχτυλικό τους αποτύπωμα!
Η Sthaler, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από αυτήν την πρωτοποριακή τεχνολογία, δήλωσε ότι «συνομιλεί σοβαρά» και με άλλα μεγάλα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου να υιοθετήσουν σαρωτές δακτύλων υψηλής τεχνολογίας στα σημεία πληρωμής.  
Ο σαρωτής αυτός λειτουργεί με τη χρήση υπερύθρων για τη σάρωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων των ανθρώπων και στη συνέχεια συνδέει αυτόν τον μοναδικό βιομετρικό χάρτη με τις τραπεζικές τους κάρτες.
Το αποτέλεσμα;
Το μόνο που χρειάζεται ο πελάτης να θυμηθεί να πάρει μαζί του για τα ψώνια του είναι... τα χέρια του! 
Οι ειδικοί ασφαλείας θεωρούν ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ασφάλεια των συναλλαγών και ότι η εν λόγω διαδικασία πληρωμής βασίζεται σε μια «λογική» χρήση βιομετρικών τεχνολογιών. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν, τίποτα δεν είναι 100% ασφαλές. 
Παρ' όλα αυτά  η Sthaler ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία των φλεβών είναι η πιο ασφαλής μέθοδος βιομετρικής αναγνώρισης, καθώς δεν μπορεί να αντιγραφεί ή να κλαπεί.
Υπεύθυνοι της εταιρίας αναφέρουν ότι δεκάδες φοιτητές χρησιμοποιούν, ήδη, το σύστημα και αναμένεται ότι 3.000 από τους 13.000 φοιτητές θα έχουν εγγραφεί μέχρι τον Νοέμβριο.
Οι πληρωμές με δακτυλικά αποτυπώματα πραγματοποιούνται ήδη σε Πολωνία, Τουρκία και Ιαπωνία.
Σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων στην Ιαπωνία

Οι σαρωτές φλεβών δαχτύλων χρησιμοποιούνται, επίσης, ως τρόπος πρόσβασης σε, υψηλής ασφαλείας, αστυνομικά κτίρια του Ηνωμένου Βασιλείου και σε τράπεζες.
Η εταιρεία βρίσκεται, επίσης, σε συζητήσεις με νυχτερινά κέντρα, γυμναστήρια για τη χρήση της τεχνολογίας προκειμένου να γίνεται πιο εύκολη, η επαλήθευση του κάθε μέλους. 
Επίσης, η ίδια, συζητά και με διάφορους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Premier League προκειμένου να μπορεί να ελεγχθεί, μελλοντικά, η πρόσβαση των ατόμων σε χώρους VIP φιλοξενίας.
Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί ένα υπέρυθρο φως για να δημιουργήσει ένα λεπτομερή χάρτη του μοτίβου φλεβών στο χέρι του χρήστη. 
Φυσικά το άτομο απαιτείται να είναι ζωντανό, που σημαίνει ότι στην απίθανη περίπτωση που ένας εγκληματίας θα επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει το δάκτυλο κάποιου που δε βρίσκεται στη ζωή, αυτό δε θα λειτουργούσε. 
Η Sthaler δήλωσε, επίσης, ότι χρειάζεται μόλις ένα λεπτό για να εγγραφεί κάποιος στο σύστημα και στη συνέχεια, χρειάζονται μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να τοποθετήσει το δάχτυλό του στο σαρωτή, κάθε φορά που θα φτάνει στο ταμείο του σούπερ μάρκετ.
Ο εμπορικός διευθυντής της Sthaler, Simon Binns, δήλωσε στη Daily Telegraph: «Αυτό κάνει τις πληρωμές, ευκολότερες για τους πελάτες«, ενώ προσθέτει:
«Δεν χρειάζεται να μεταφέρουν μετρητά ή κάρτες, δεν χρειάζεται να θυμούνται τον αριθμό των πιστωτικών τους...αυτή είναι η ασφαλέστερη μορφή βιομετρικών στοιχείων και δεν υπάρχουν γνωστά περιστατικά όπου παραβιάστηκε αυτή η ασφάλεια».
πηγή: http://www.pronews.gr/koinonia/632664_vretania-me-daktyliko-apotypoma-oi-pliromes-se-soyper-market-foto


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου