Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Σήμερα 6 /19 Αυγούστου στα 2023, οι Αγωνιζόμενοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, οι ακολουθούντες το Πάτριο Εκκλησιαστικό Εορτολόγιο, στην Ελλάδα, στο Άγιο Όρος, στα Ιεροσόλυμα, στη Σερβία, στη Ρωσία κ.λπ. τιμήσαμε την Αγία Μεταμόρφωση του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού











 

2 σχόλια:

  1. Αγαπημένη μου Σαλογραία, άλλη μια φορά μου έδωσες χαρά. Κάποια από τα αγόρια της χορωδίας που τραγουδούν την ΕΥΧΗ, από εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σύδνεϋ, προς τιμή της τριακονταετίας στον Θρόνο της Κωνσταντινούπολης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τα έχω γνωρίσει από επίσκεψή τους στην Πάτρα. Πολλά από αυτά γνώρισα, καθώς και από τα κορίτσια, από επίσκεψή μου σε συγγενείς μου στην περιοχή που είναι το Αγιορείτικο αυτό Μοναστήρι στην Αυστραλία. Ήλθαν και φέτος στην Ελλαδα πολλοί από αυτούς με τον Ηγούμενο π. Ευσέβιο, για περίπου ένα μήνα, και πήγαν και στο Άγιο Όρος καθώς και στο Φανάρι. Είναι παιδιά που τα περισσότερα έχουν σχέση πνευματική με την Ιερά Μονή της Υπεραγίας Θεοτόκου «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ» που είναι ένα κοινοβιακό ελληνορθόδοξο μοναστήρι για άνδρες και βρίσκεται στην κεντρική ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην Αυστραλία στο βουνό Mangrove. Είχα την ευλογία να συμμετέχω σε Θείες Λειτουργίες της Μονής. Η Μονή Παντάνασσας ιδρύθηκε το 1976 από τον πρώην ηγούμενο, τον σεβαστό μου Αρχιμανδρίτη π. Στέφανο ο οποίος παραιτήθηκε το 2010, και τώρα ηγούμενος είναι ο σεβαστός μου Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος.
    Να σας έχει ο Θεός καλά για την χαρά που έλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναστάσιε, ΑΦΡΑΤΟ και γλυκούλι περιστεράκι, στην πόλη των Πατρών, ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ για τα ΠΑΙΔΑΚΙΑ που τραγουδάνε , (ΟΛΟ αυτό το ΙΣΤΟΡΙΚΟ με τον ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥΚΟ ΒΑΡΑΘΡΟλοΜΑΊΟ που μου ανέφερες...εμπασπεριπτωσ' ΑΦΟΥ ΠΗΡΕΣ ΕΣΥ ΧΑΡΑ, ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ..στη δική μου πρόθεση ήταν ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ και ΟΥΔΕΝ έτερον, το γράφω ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ της ΠΑΡΑΜΙΚΡΑΣ παρ- ΕΞΗΓΗΣΕΩΣ χιχι..ξέρεις εσύ...πονηρουτσικοοο......σε ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ μητρικώς τε (και Πατρικώς που λέει ο λόγος, και εκ μέρους απάντων των προγόνων ) και ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ στις δραστηριότητές σου, φιλιάαα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή