Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

O φθόνος του Δαίμονα και οι σκέψεις αυτοκτονίας-(επανάληψη)Αγαπημένο μου

μπορεί να με δέρνουν οι άπειρες άλλες εμπάθειες, πλην...θεία χάριτι, με τo θέμα του φθόνου μέχρι στιγμής- διότι ουδείς επιγιγνώσκει το... μέλλον των συναισθημάτων του- δεν είχα πάρε δώσε- ούτε κατά διάνοιαν ούτε κατά φαντασίαν.

Τούτου ένεκεν, όταν διάβαζα στα αγιωτικά βιβλία ότι κινήθηκε ο φθόνος του δαίμονα ενάντια στον τάδε άνθρωπο, ή ενάντια στον τάδε μοναχό, αυτό ηχούσε στα χαζά αυτάκια του, ως απερίγραπτα κενός λόγος.

Το διάβαζα, ήξερα από τα λεξικά ότι ο φθόνος υποστασιαζόταν με μορφή υπερθετικού βαθμού ζήλιας -ανακατεμένης με διάθεση χαιρεκακίας και επιθυμία φ ό ν ο υ της ψυχής του πλησίον- πλήν...εφόσον δεν ανήκε στην προσωπική μου εμπειρία, πραγματικά- επί της ουσίας- υπήρχε για μένα, ως terra incognita,τουτέστιν ως γη άγνωστη.

Άμα ο άνθρωπος δε διαθέτει εμπειρία ή επίγνωση συγκεκριμένων παθών, ως μπίτι τυφλός και αχμάκης πορεύεται σε αυτό το μάταιο κόσμο...

-Τώρα σοβαρολογείς, μωρή Σαλογραία;
Θέλεις να σε πιστέψω;
-Με πιστέψεις δε με πιστέψεις, πιτσουνάκι μου, αυτή είναι η δική μου αλήθεια, και έχω χρέος να την καταθέσω με ντροπαλότητα, ως ενώπιον Κυρίου -επιτέλους δε θα βάλω και τον κόπανο να κλάψει αν αμφισβητείς την ειλικρίνειά μου!

Έχεις κάθε δικαίωμα!

Λοιπόν, με εξαιρετική καθυστέρηση- κατά τα ειωθότα- άρχισα να κατανοώ την αλήθεια του Φθόνου του Δαίμονα προς τις ψυχές των ανθρώπων- μέσα από διάφορες εμπειρίες- και όταν τον συνειδητοποίησα...τρόμαξα!

Πραγματικά, όλοι οι ανθρώπινοι φθόνοι από εκείνον τον Αρχέκακο Όφι υποδαυλίζονται και κατευθύνονται για τούτο και πολύ σοφά, οι άγιοι, δε μισούσαν ποτέ κανέναν άνθρωπο, όσο άθλια και άν τους φερόταν, επειδή γνώριζαν...ποίος ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ κακού, είναι η αιτία


Γι αυτό και η Εκκλησία, εύχεται υπέρ των μισούντων- Φθονούντων και επηρεαζόντων ημάς...

Άπαξ και συνέλαβα έστω αμυδρά την αλήθεια επί του θέματος, άρχισα να παρακαλώ για το φωτισμό μιας κατειλημμένης -απο Δαίμονα Φθόνου- φιλενάδας η οποία αδυνατώντας να αποκτήσει παιδιά, μου δήλωνε:

-Σαλογραία, όταν βλέπω στο δρόμο γυναίκα γκαστρωμένη, λέω από μέσα μου:

-Μπα που να πέσεις κάτω, μωρή, και να σπάσεις το λαιμό σου, εσύ και το παιδί που έχεις στην κοιλιά σου!
Μπα που να πέσεις, μωρή κάτω να τσακιστείς και να μη σώσεις να σηκώσεις κεφάλι!

Γιατί να έχεις εσύ παιδί και γω να μην έχω;

..........................................
ΜΟΥ ΣΗΚΩΘΗΚΕ Η ΤΡΙΧΑ ΚΑΓΚΕΛΟ, τότε που το άκουσα.

Υπέθεσα ότι αστειεύονταν.

Δυστυχώς, δ ε ν αστειεύονταν.

Το απέδειξε η συνέχεια των γεγονότων.


Δυστυχώς, μιλούσε ο Αρχέκακος Όφις, μέσα από το στόμα της, εκείνη την ώρα...

Ο δύσμοιρος ο Εξαποδώς όντας απερινόητα επηρμένος και επειδή από το Φθόνο, του βγαίνει το μάτι, μέρα και νύχτα, ακούραστα, με τρόπους για μας, ακατανόητους, εργάζεται προς καταστροφή του γένους μας, δίνοντας στον άνθρώπινο εγκέφαλο- αενάως- μυριάδες υποβολές αμαρτίας.

Ξεκινάει από τις μικρότερες και κλιμακώνει τις υποβολές μέχρι του κακού τα δυσθεώρητα ύψη...

Όπως μου ομολογούσε εξ εμπειρίας ένας μετα-νοημένος πιστός:

-Ο διάβολος επειδή μας ΦΘΟΝΕΙ, είναι ΨΕΎΤΗΣ, ΚΛΕΦΤΗΣ, ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, μεθοδεύοντας ακούραστα την Αιώνια Καταστροφή του σώματος και της ψυχής μας.

Στην αρχή μας διαβάλλει, μας κατηγορεί το Νόμο του Κυρίου, ως ανόητο, ανούσιο, ξεπερασμένο, μετά, σπρώχνοντάς μας σε αμαρτωλές εμπειρίες, μας αφαιρεί τη Χάρη του Βαπτίσματος, με πολλά, μικρά και σταθερά βήματα, και στη συνέχεια, ωθεί την ψυχή μας, στην πιο ΜΑΥΡΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗ.

ΚΑΙ εκεί, εξαπολύει την ύστατη επίθεση.

Μας πολιορκεί με σκέψεις Αυτοκτονίας


(Επτά μάθαμε ότι αυτοκτόνησαν στην Πάτρα τις μέρες που πέρασαν, για Όνομααα!) .

Μας ψιθυρίζει συνέχεια μέσα στον ύπνο μας, μέσα στον ξύπνιο μας:
-Τελείωσαν όλα.
-Απότυχες.
-Δεν υπάρχει φώς.
-Έγινε χάλια το λίφτινγκ που πήγες και έκανες.
-Δε σου δωσε δάνειο η Τράπεζα. Πώς θα πας διακοπές;
-Σε πνίξαν τα χρέη.
-Θα σου πάρει η τράπεζα το κοτέτσι, δε θα χεις να φας αυγουλάκια, θα πεθάνεις της πείνας.
-Πήγαινε να κρεμαστείς!
-Πάρε ηρωίνη!
-Ανατινάξου μέσα στο αμάξι όπως ο Μίκυ Ρουρκ στην τάδε ταινία.
-Πιές πέντε μπουκάλια μαυροδάφνη Πατρών που είναι υπέροχη, να κάψεις κύτταρα να μη σκέφτεσαι.
-Κόψε με ζιλέτ ξυραφάκια τις φλέβες σου!
-Πήγαινε να καθαρίσεις τον τάδε χωριάταρο που σου καταπάτησε το χωράφι και σε έβρισε.
-Πήγαινε να ξεκοιλιάσεις αυτόν που σου πήρε την πόρσε, τη γκόμενα και έφυγε.

Και οι προτροπές προκειμένου να πορευθώμεν κατά κρημνών τέλος δεν έχουν!

Αλίμονο, αν μας πετύχει δίχως την πρέπουσα στήριξη, δίχως τα όπλα τα δεξιά και τα αριστερά που δίνει η προσευχή, οι εν Χριστώ αδελφοί, η νηστεία, η συμμετοχή στης Ζωής το Ποτήριο...

Κύριε, περιφρούρησέ μας από το Φθόνο του Εχθρού των αιώνιων ψυχών μας.

Μάθε μας να μισούμε τα πάθη και να αγαπάμε τους εμ-παθείς αδελφούς μας...


Όταν παρασύρονται και μας φθονούν και μας καταριώνται σε μύριους τόνους και αποχρώσεις κακίας, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι.

Σαλογραία 


(επανάληψη από την παλαιότερη  ανάρτηση:Ο φθόνος του Δαίμονα και οι σκέψεις αυτοκτονίας)24 σχόλια:

 1. Σαλόγραια μου καλά τα αναλύεις και τα γράφεις. Μυαλό ξυράφι που λένε. Αλλά τι να το κάνεις...άχρηστο είναι. Δηλαδή, αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει.

  Είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στήν σωτηρία σου. Τί το θέλεις; Πέταξέ το το ρημάδι. Καλύτερα "άμυαλη" και να μπείς στον παράδεισο, παρά "μυαλομένη" και στήν κόλαση.

  Παρουσιάζεις τον Σατανά σαν κάτι ξεχωριστό απο τον εαυτό μας. Σαν έναν εξωτερικό αντίπαλο, και μπερδεύεις τον κόσμο όπως εκείνος έχει μπερδεύσει εσένα.

  Το μυστήριο της σωτηρίας, το μυστήριο της ελευθερίας δεν βρίσκεται στο "πράττειν" αλλά στό "γίγνεσθαι".

  Η αλήθεια είναι αυτή: Oποιος νιώσει ότι είναι ΕΝΑ με τον Σατανά, έχει ελπίδες σωτηρίας. Διότι μόνον τότε καταφεύγει ολόψυχα στήν ταπείνωση, που δέν αντέχει με τίποτα ο Εωσφόρος και όλο του το τάγμα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμφωνώ με τον Ιωάννη ότι το κείμενο είναι παραπλανητικό και μέσω της λογοτεχνικής χρειάς οδηγεί σε λάθος «θεολογικούς ορισμούς». Προσθέτω ότι διαβλέπω κάποια έπαρση στα εν λόγω γραφόμενα της σαλογραίας. Γνωρίζει (δηλ. έχει διάκριση)η σαλογραία πότε μας πολεμά ο χαιρέκακος εκ δεξιών και πότε εξ αριστερών;;;
  με συμπάθεια...
  καλημέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ιωάννη φίλε μου

  ΔΕΝ σε καταλαβαίνω που γράφεις:

  "Η αλήθεια είναι αυτή: Oποιος νιώσει ότι είναι ΕΝΑ με τον Σατανά"!!!

  Δεν παραλάβαμε ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ότι είμαστε ΈΝΑ με το Σατανά.
  ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ!!!
  ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΤΕ ΕΛΠΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ.
  Με το Σατανά, ΔΕΝ είμαστε ένα, είμαστε ΔΥΟ, ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΔΥΟ,
  ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ!

  Με το Σατανά, από ΚΤΙΣΕΩΣ ΑΔΑΜ, είμαστε από ΔΥΟ χωριά χωριάτες.

  Αυτός, μας μισεί θανάσιμα και επιθυμεί με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ να μας ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ, και εμείς οι χριστιανοί μισούμε ΘΑΝΑΣΙΜΑ τα ΕΡΓΑ του, γι αυτό και λίγο πριν τη βάφτιση, ο Ορθόδοξος ιερέας διαβάζει εκεί στον πρόναο τους εξορκισμούς και ρωτάει τον πιστό:

  -Απετάξω(Αρνήθηκες ) τον Σατανά, συν πάσι τοις έργοις αυτού; κ.λπ και απαντάει ο ανάδοχος εκ μέρους του νηπίου που δεν μπορεί ακόμη να μιλήσει:

  -Απεταξάμην! (δηλαδή, ΝΑΙ, ΤΟΝ ΑΡΝΗΘΗΚΑ για αυτό προσέρχομαι στο άγιο Βάπτισμα τώρα).

  Όσο ο άνθρωπος είναι αβάπτιστος, ο δαίμονας μπορεί να είναι και ΜΕΣΑ στην ψυχοσωματική καρδιά του ανθρώπου, και να τον βασανίζει.

  Όταν ο άνθρωπος βαπτιστεί, και λάβει τη φωτιστική και ζωοποιό χάρη του Αγίου Πνεύματος, ο δαίμονας εξορίζεται ΑΠΈΞΩ.

  Και πολεμάει τον άνθρωπο, εκ του σύνεγγυς(από πολύ κοντά δηλαδή) πάντα, αλλά, βρίσκεται ΑΠΕΞΩ.

  Δηλαδή, μετά το βάπτισμα, ο δαίμονας ΔΕΝ διαθέτει την παντοδύναμη εξουσία που είχε ΠΡΙΝ το βάπτισμα.

  Γι αυτό και όλο και πιο πολλούς παπάδες, ο Εξαποδώς τους πείθει με διάφορα μισοκακόμοιρα επιχειρήματα και ΔΕΝ τελούν τις ΤΡΕΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ,
  Ε Ν Τ Ο Σ ΤΟΥ ΥΔΑΤΟΣ της κολυμβήθρας, έτσι που να ΜΗ μείνει ΟΥΤΕ ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΖΟΜΕΝΟΥ ΑΠΕΞΩ που δίδασκε και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.

  Τοιουτοτρόπως, τα παιδιά μισοβαπτίζονται ή βαπτίζονται ατελώς και αυτό έχει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗ.

  ΑΛΙΜΟΝΟ αν ο Σατανάς με τον άνθρωπο ήταν ένα. Αλίμονο! Θα ήμασταν χαμένοι.

  Η αρετή της Ταπείνωσης σε ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΩΖΕΙ.

  ΤΟ ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΕΚΑΣΤΟΣ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΒΙΟ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΣΩΖΕΤΑΙ ΕΝ ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ, αυτό μόνο ο ίδιος και ο Θεός μπορούν να το δούνε, επειδή η Ταπείνωση είναι ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΨΥΧΗΣ ΛΕΠΤΟΤΑΤΗ και δεν μπορείς να την βγάλεις στο παζάρι να την επιδείξεις και να πεις:

  -Κοιτάξτε κόσμεεε, εγώ τι ταπεινός που είμαι, διότι "έτσι και το πεις, έτσι και το αναφέρεις, πετάει και φεύγει μακριά η ταπείνωσις" γράφει κάπου ο Μέγας Βασίλειος.

  ΚΑΙ Δ Ε Ν ΕΧΩ ΜΥΑΛΟ ΞΥΡΑΦΙ.

  Αν διέθετα μυαλό ξυράφι, θα ήμουνα κολλητή με πολλούς μεγαλοπαπάδες, και θα έλυνα μερικά πρακτικά προβλήματα, χάρη στις υψηλές γνωριμίες τους, χαχα...αλλά ...τέτοια "εξυπνάδα"που διαθέτουν πολλοί, εμένα να μου λείπει!

  Αυτά τα λίγα και εύχομαι καλή μέρα να έχεις, με χαρά και ψυχική ηρεμία, αγαπημένο μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. αΝΩΝ.των 7 και 08
  απάντησα μερικά στον Ιωάννη και μετά είδα το δικό σου σχόλιο.
  Το κείμενό μου, απλά φιλικό μήνυμα τυγχάνει προς κάποιον που τον πολεμάνε οι μαύρες σκέψεις.

  Δεν διαθέτει ούτε λογοτεχνική χροιά, ούτε έχει θεολογικές φιλοδοξίες, μια απλή, αγαθιάρα γυναίκα είμαι που γαργαλάει ένα πληκτρολόγιο,όταν έχει χρόνο, και ΟΥΔΕΝ ΕΤΕΡΟΝ...σιγά τα ωά δηλαδή...απλά, σε κάποιους οι σκέψεις αρέσουν, σε κάποιους δεν αρέσουν.
  Τι φυσικότερο;
  Πάντα αυτό συμβαίνει με τα μπλόγκια, μη μου στενοχωριέσαι...
  :-)

  Του τα λέω απλά, του φίλου στην ανάρτηση, μήπως και τον προβληματίσω και προφυλαχτεί-το κατά δύναμη...

  Οι άνθρωποι όταν πολεμούνται από μαύρες σκέψεις αυτοκαταστροφικές, συχνά ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι είναι δικές τους, ενώ ο ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥΣ, τις ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ.

  Φυσικά και ΔΕΝ διαθέτω τη διάκριση να καταλαβαίνω, τα είδη των λογισμών, γι αυτό ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΕΜΟΥ, ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.

  Ο πνευματικός αγώνας, απαιτεί συνεχή ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟ με τα Μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας και μεγάλη στήριξη από εν Χριστώ Αδελφούς, ακριβώς όπως το απαιτεί και ο ορατός πόλεμος,όπου συμβαίνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο απ. Πέτρος μόνο όταν άκουσε· «Ύπαγε οπίσω μου, σατανά», αντιλήφθηκε ότι βρισκόταν, με μια παραίσθηση αφοσιώσεως του στο Χριστό, στο χώρο του δαιμονισμού.

  Όταν παρά την καλή προαίρεσή μας και τις ειλικρινές προσπάθειές μας, η συνάντησή μας με τον αληθινό Θεό καθυστερεί ή δεν πραγματοποιείται, σημαίνει ότι ανυποψίαστα κάποιο «είδωλο» λατρεύουμε.

  Πρόκειται πράγματι για το τραγικώτερο μπέρδεμα της χριστιανικής αυτοσυνειδησίας !

  Είναι α φ ά ν τ α ς τ α ευαίσθητη η πνευματική εν Χριστώ ζωή σαλόγραιά μου.

  Βεβαίως υπάρχει ελπίδα σωτηρίας, αλλά εξαρτάται απο το αν εμείς δίνουμε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ελπίδα μας στον Χριστό. Εστω και λίγο απ αυτή να διαρρέει κάπου αλλού, τότε στήν ουσία την έχουμε ολόκληρη χαμένη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αν σύμφωνα με τους Αγίους Πατέρες μας, τα πάθη είναι ένα ενιαίο σύνολο, τότε αυτά που μας γράφει ο Ιωάννης είναι αλήθεια.

  Είπε ο αββάς Αντώνιος: «Είδα όλες τις παγίδες του εχθρού (δηλαδή του διαβόλου) απλωμένες πάνω στη γη. Και στέναξα και είπα: Ποιος άραγε θα τις προσπεράσει χωρίς να τον πιάσουν; Και άκουσα φωνή να μου λέει: Η ταπεινοφροσύνη.»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αγαπημένο ανων. των 2:05
  που θέλεις τόσο πολύ να έχει δίκιο ο Ιωάννης
  :-)
  πάρτε όσο δίκιο θέλετε.
  Τα λόγια είναι δ ω ρ ε ά ν!
  Το θέμα ΤΟ ΖΟΡΙΚΟ, για μένα είναι πάντα η ΠΡΑΞΗ...

  Τη στιγμή που ο καθένας από μας, στην ΠΡΑΞΗ, στην ΚΑΝΟΝΙΚΗ του ζωή, και ΟΧΙ στην ιντερνετική

  (ΟΠΟΥ ΕΚΑΣΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙ ΤΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥ λιλιά με καμάρι)

  στην κανονική ζωή ξαναλέω, με τα κοντινά του πρόσωπα, όταν τα έχει κάνει ΜΑΝΤΑΡΑ, τι θα θέλουμε τα υπέροχα τα λόγια τα μεγάλα;

  Ο Σατανάς ΚΑΝΕΙ διαρκώς ΥΠΟΒΟΛΕΣ.

  Τη στιγμή που ο άνθρωπος ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΒΟΛΕΣ ΤΟΥ διαβόλου, κατά το περισσότερο ή το λιγότερο, δαιμονοποιείται.

  ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ο άνθρωπος, ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ,ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΟ υπό ΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΑ.

  ΜΕΤΑ, ο ταλαίπωρος άνθρωπος, ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΕΠΤΟ, ΑΚΟΥΕΙ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΑ ΑΓΓΕΛΟΥ του, ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΕΙ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΛΙ.

  ΕΊΝΑΙ Η ΤΡΕΠΤΟΤΗΤΑ της ανθρώπινης ψυχής ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ.

  ΕΧΩ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΡΕΠΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΤΖΑΜΑΚΙ, ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚΑΚΙ...
  Αν θες μπορείς να το διαβάσεις
  Φιλιά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Τα θεολογικά θέματα είναι και λεπτά και χρειάζονται σύνεση μεγάλη, γνώση, αντίληψη και τη σωστή ερμηνεία. Η λάθος ερμηνεία μας πάει, συνήθως, σε λάθος δρόμο. Εκτός προορισμού, πιθανόν. Καλό είναι να προσέχουμε, εκτιμώ. Έχω σπουδάσει θεολογία και προσέχω και σκέφτομαι πως μπορεί να κάνω λάθος σε όλα. Όσο και να διαβάσει ο άνθρωπος το μυαλό χρειάζεται φωτισμό και οπωσδήποτε ταπείνωση για να καταλάβει.
  Κι ασφαλώς άλλη η θεωρία κι άλλη η πράξη. Το β δοκιμάζει το α. Πάντα!!
  iris..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ...ναι ...και ας προσθέσω ακόμη ότι ακριβώς επειδή είναι ΤΟΣΟ ΛΕΠΤΑ τα θεολογικά πρέπει ΔΙΑΡΚΩΣ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗ, και αν δεν υπάρχει κοντά κάποιος προκειμένου να τον ΕΡΩΤΗΣΟΥΜΕ, όΠΟΤΕ
  Ε Μ Ε Ι Σ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ, ε τότε, ας προσέχουμε το εσωτερικό της καρδίας μας, δηλαδή του συναισθηματικού μας κόσμου.

  Αν η εσωτερική κατάσταση είναι κατάσταση ΕΙΡΗΝΗΣ, ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ λογισμών, μεγάλης ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ στην Πρόνοια του Θεού, νομίζω,ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

  ΑΝ υπάρχει, ΜΈΣΑ ΜΑΣ, ΤΑΡΑΧΗ, είτε θυμού, είτε κενοδοξίας, είτε σαρκός, τότε, πρέπει ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΛΙΣΘΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΑ, αγαπημένε μου Ιωάννη, που ΥΠΟΠΤΕΥΟΜΑΙ ότι επειδή ακολουθώ το πάτριο ερτολόγιο, ανησυχείς ΠΟΟΟΛΥ περί το ΑΝ έχω και γω μια Χάρη, εφόσον -ίσως- νομίζεις ότι οι μη ακολουθούντες την Κρατική Εκκλησία της Ελλάδος βρίσκονται εκτός χάριτος...είναι άραγε έτσι; από εκεί προκύπτει το άγχος για μένα που βλέπω στο κείμενό σου;

  Διορθωσέ με, αν ΥΠΟΠΤΕΥΘΗΚΑ λάθος...
  :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Το να μη "αναγνωρίζει" κάποιος πάντοτε και εν παντί τον Θεό μέσα του, στούς άλλους και γύρω του, αυτό είναι το εσωτερικό "φαινόμενο" της παρουσίας του Σατανά στό είναι μας.

  Αλλά ας έρθουμε τώρα επί του θέματος της αναρτήσεως..." Ο φθόνος του Δαίμονα και οι σκέψεις αυτοκτονίας "

  Ισχυρίζεται, στα γραφώμενα της αναρτήσεως, η φίλη μας σαλόγραια (μακάρι να ήτανε σαλή) ότι· ..."εφόσον δεν ανήκε στην προσωπική μου εμπειρία, πραγματικά- επί της ουσίασ- υπήρχε το πάθος του φθόνου για μένα, ως terra incognita,τουτέστιν ως γη άγνωστη".

  Κάποιος απο τους αναγνώστες σχολιάζει και μας λέει οτι ..." διαβλέπω κάποια έπαρση στα εν λόγω γραφόμενα της σαλογραίας ".

  Το "κάποια" στην πραγματικότητα δεν ισχύει

  Η έπαρση και κατά συνέπεια ι ίδιος ο Σατανάς, ἤ υπάρχει μέσα ἤ δεν υπάρχει καθόλου. Ἤ έχουμε όλα τα πάθη και τήν μητέρα των παθών, την Επαρση-Υπερηφάνεια, ἤ δεν έχουμε κανένα. Ολα τα άλλα ειναι υποβολές του μέσα στο είναι, δηλαδή φανατασία του/μας και τίποτε άλλο.

  Ποτέ ο φθονερός δαίμονας δεν θα δεχθεί την αλήθεια διότι του γκρεμίζει το Είδωλο του εαυτού του. Κατά συνέπεια λοιπόν, ούτε και αυτοί που είναι ΕΝΑ μαζί του.

  --------------------------------

  Σαλόγαραια, είπεν ο Κύριος και όχι ο Ιωάννης...

  "Τα λόγια σου θα σε δικαιώσουν αλλά και τα λόγια σου θα σε καταδικάσουν"

  Πώς τολμάς να μιλάς για την Ζωή ενώ αυτοκτονείς και είσαι νεκρή με την αμετανοήσία σου και σκορπίζεις την νέκρα σου στούς αλλους γύρο σου και εδώ μέσα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. :-)
  Ιωάννη μου
  σ'ευχαριστώ πολύ που με ελέγχεις σαν καλός δικαστής

  (Σε διόρισε ο Κύριος; ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ, ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΧΑΧΑ...)
  ;-)

  πωπω...την πήγες πολύ μακριά τη βαλίτσα αδερφέ μου...και ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΩ, ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ, ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΩ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΟΤΑΝ ΤΙΝΑΞΩ ΤΑ ΠΕΤΑΛΑ) έχω και δουλειά τώρα...(ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΝ)

  ΕΜΠΑΣΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ, Τι μου προτείνεις λοιπόν;
  Να μην ξαναγράψω στο μπλογκ(ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟΣΗ ΧΑΡΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ)
  επειδή είμαι νεκρή πνευματικά;

  Είναι και αυτό μια πολυ καλή ιδέα, και το σκέφτομαι καιρό τώρα...

  Εσύ όμως γιατί μπαίνεις κάθε μέρα ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ, και διαβάζεις το μπλογκ μιας νεκρής πνευματικά;
  ΤΙ ΩΦΕΛΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ;
  ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΛΟΓΙΑ ΝΕΚΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;

  -Σου αρέσει να μου βρίσκεις λάθη;
  -Ευχαριστιέσαι να βρίσκεις νεκρούς και να τους θάβεις;
  -Ή ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ, ΕΣΥ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ΩΣ
  Α Ν Τ Ι Π Ρ Ο Σ Ω Π Ο Σ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
  ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΜΑΛΛΟΝ, ΘΑ ΜΕ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙΣ;

  ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΕΚΤΙΜΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΟΥ.

  ΕΛΠΙΖΩ ΒΕΒΑΙΑ( ξαναρωτάω διοτι ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ) ΝΑ ΜΗ ΜΟΥ ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΒΟΥΡΛΙΖΕΣΑΙ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΠΑΤΡΙΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΛΕΓΞΕΙ ΜΕ ΣΠΕΣΙΑΛ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ.

  ΑΝ ΘΕΣ, ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΝΕΒΑΣΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΝΑ ΣΤΗ ΘΥΜΙΣΩ...

  ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ...

  Βοήθησέ με καλέ μου Ιωάννη, να καταλάβω το σκεπτικό σου...
  :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αγαπητοί μου,
  περαστικός ήμουν, είδα φως και είδα "μαλλιοτραβήγματα" που ξεκίνησαν από ένα πολύ λεπτό θέμα- το θέμα του κακού- και πήρατε εφαπτόμενες σε εκκλησιολογικά θέματα..ψυχραιμία αγαπητοί...
  Η "Σαλογραία" έθεσε ένα θέμα με μια απλή τοποθέτηση πρακτική τα μάλα, δίχως να θέλει- όπως το διαβάζω εγώ τουλάχιστο-να εμπλακεί στο μέγα θέμα του κακού και της υπόστασής του. Πρέπει να παραδεχτούμε χωρίς άλλο πως η ενέργεια του κακού μας αγγίζει και στο βαθμό που έχουμε προστασία δεν μας βλάφτει. Η τοποθέτηση της πλήρους ένωσης με τον ακατονόμαστο μάλλον υπερβολική φαίνεται. Οι εν τω κόσμω στρατευόμενοι είμεθα χαλκεία: μίαν δίδομεν μίαν λαμβάνομεν. Η πλήρης ένωση μόνο επί του αντιχρίστου ίσως γίνεται κατανοητή. Για τους περιλειπομένους υπάρχουν μόνο σκαμπανεβάσματα. Αρκεί το κατέβασμα να μην είναι τόσο απότομο ώστε να μας κολλήσει στον βυθό. Αυτή νομίζω είναι η περίπτωση που θίχτηκε: Η κατάβαση έως βυθού που αντιστοιχεί στην ώρα του πειρασμού και που είναι δυνατόν να οδηγήσει στην απώλεια (μία μέθοδος προς τούτο είναι η αυτοκτονία).
  Ειρηνεύετε...
  Α

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. @Α.
  Ειρηνεύουμε, μη μου στενοχωριέσαι αδελφέ.

  Προσωπικά "μαλλιοτραβιέμαι"ευχαρίστως ΜΟΝΟ με αιρετικούς παπάδες και δεσποτάδες.

  Με τους λαΪκούς ΔΕΝ επιθυμώ να "μαλλιοτραβιέμαι".

  Αν το επιθυμούν αυτοί, εντάξει, θα τους ακούσω, και θα ασχοληθώ ως ένα σημείο, μετά θα πώ:"έχε με παρητημένον, διότι τον αιρετικό άνθρωπο, μετά από πρώτη και δεύτερη νουθεσία πρέπει να τον αφήνουμε στην ησυχία του και να τον παρατάμε στο έλεος του Κυρίου, συμβουλεύει ο μέγας Απόστολος.

  Δεν επιθυμώ ούτε να σώσω λαΪκούς ούτε να διδάξω λαϊκούς, διότι τέτοιες δυνατότητες ΔΕΝ διαθέτω, αλλά το να πώ στον Πατριάρχη ότι είναι παράνομο να διώκει τους Εσφιγμενίτες και να φυλάει την παντόφλα του πάπα ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΤΟ ΠΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΗΣΥΧΗ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ( ο καθένας με τον πόνο του εδώ μέσα, αν κατάλαβες πουλάκι μου...)
  :-)
  Θα ξαναθυμίσω ότι σε αυτό το μπλογκ γράφω ΚΥΡΙΩΣ μηνύματα στα ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ ΣΑΡΚικά, ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ, θα ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.

  ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΦΙΛΟ.'

  ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ, μη φοβού ...Μαριάμ!

  Χαλάρωσε και κοιμήσου ήρεμα το βράδυ και προσεύχου ΥΠΕΡ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΠΑΣΗΣ ΨΥΧΗΣ ΘΛΙΒΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΝΟΥΜΕΝΗΣ...
  ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΝ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. "-Κόψε με ζιλέτ ξυραφάκια τις φλέβες σου!"
  Να με συγχωρείτε που θα το πω αλλά έσκασα στα γέλια με το συγκεκριμένο...Ωραία η Σαλογραιά...
  Όλοι οι καλοί χωράνε φίλοι μου....Δε χρειάζεται
  να μαλώνουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Πάντως όποτε ανεβαίνει αυτή η ανάρτηση, τα σχόλια που ακολουθούν, μας κάνουν ολοφάνερο το φ θ ό ν ο του δαίμονα, πράγματι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια,διαπιστώνω μετά λύπης πώς η "ορθόδοξη" νεοψυχαναλυτική σχολή, έχει αποδώσει καρπούς. Στην ορθόδοξη παράδοση διάβολος και πάθη είναι διακριτές...οντότητες σε σχέση υποβολέως-υποβλημάτων(νεολογισμός αυτός για τους λάτρεις του μοντερνισμού).

  Σε φθονεί ο κακόμοιρος Σαλογραία, αν και είσαι παλαιοημερολογίτισσα απ'ότι βλέπω. Ουδείς τέλειος βέβαια.Εδώ άλλοι είναι με τον Παναθηναϊκό! :P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. :-)
  Σεβαστέ μου πάτερ Παντελεήμονα
  πράγματι, μου πήρε πολλά χρόνια να καταλάβω ότι είναι ΑΛΛΟ τα πάθη μου και ΑΛΛΟ τα ζερζεβουλάκια που μου τα τσιγκλάνε με την μακριά τη μαύρη ουρά τους.
  ;-)

  Ναι η "ορθόδοξη"ψυχαναλυτική σχολή μας τα μπέρδεψε τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο έργο του χαμού μας.

  Η μεγαλύτερη τέχνη του Εξαποδού είναι να μας πείσει ότι δεν υπάρχει ο Εξαποδώς και ότι ό,τι κακό σκεφτόμαστε είναι πάντα και μόνο δικό μας.

  Και όμως ΔΕΝ είναι.
  Δόξα τω Θεώ που δεν είναι.

  Όταν το συνειδητοποιήσει αυτό ο πιστός γίνεται στην ΠΡΑΞΗ, πιο εύκολος ο αγώνας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. πάτερ Παντελεήμονα, αν κι έχω τη στενοχώρια μου σήμερα και χτες, please,λίγα για τον Παναθηναϊκό!! Για άλλη ομάδα λέγε ό,τι θες!! ;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Προς ευγενή ψυχή που ρωτάει διάφορα, ας μου στείλει προσωπικό μέιλ και θα της απαντήσω.

  Καμιά φορά, κάνουμε προς το παρόν "αόρατη"μια ανάρτηση, αλλά μετά την ξαναφέρνουμε στο προσκήνιο.
  Υπάρχει πάντοτε κάποιος λόγος, ΔΕΝ θα τον εξηγήσουμε εδώ.
  Όποιος επιθυμεί συζήτηση περί ΠΑΤΡΙΟΥ εορτολογίου ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ 1924,

  (ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΑΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ "ΚΟΥΡΑΣΕΙ" ΠΟΛΥ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ, ΓΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΕΒΑΖΩ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΓΙΑ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΟΥΣ.

  ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ Δ Ε Ν ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ.

  ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΧΡΕΙΟΥΣ ΤΟΥ)

  όποιος, ξαναλέω, επιθυμεί ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ, ξανά μανά να ανεβάσουμε την πίεση στον Παναγιώτατο κύριο Βαρθολομαίο, ας στείλει σχόλιο στην ανάρτηση για τον άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή και τη ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ, ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ!

  ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΣΦΑΙΡΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

  Η ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ είναι καταλληλότερος χώρος και ΟΧΙ αυτή εδώ η συγκεκριμένη ανάρτηση-αν είστε και πράγματι ψυχολόγοι όπως λέτε, τον λόγο θα έπρεπε να τον καταλάβετε-
  Το θέμα της συγκεκριμένης ανάρτησης είναι Ο ΦΘΟΝΟΣ(ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΥΠΟ ΔΑΙΜΟΝΩΝ) ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΠΟΥ ΠΟΛΙΟΡΚΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ.
  ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΛΑΤΤΩΘΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ...

  θα ανεβάσουμε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ, όποια σκέψη μας στείλετε επί του θΕΜΑΤΟΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ με χριστιανική αγάπη και όχι με διάθεση της παραμικρής ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ αντιδικίας, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ, ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ...ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΤΕ...:-)

  ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ ΑΥΤΗΣ, ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ, ΛΕΩ, ΕΚΤΕΝΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΜΑΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ:"ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΠΑΔΕΣ"

  Να πω επίσης, ότι η κρίση σας, περί του αν θεωρείτε ή όχι σοβαρή αυτή τη σελίδα, ΔΕΝ μας απασχολεί ιδιαίτερα.
  Αν τη θεωρείτε σοβαρή, πολύ ευγενικό εκ μέρους σας ευχαριστούμε.
  Αν δεν την θεωρείτε σοβαρή, πάλι σας ευχαριστούμε που κάνατε τον κόπο και μας το είπατε,ίσως μας φανεί χρήσιμο.
  Εν τέλει όμως, ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ, οι όποιες ανθρώπινες κρίσεις, ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Α Λ Λ Ο Σ Ο ΑΛΑΝΘΑΣΤΩΣ ΚΡΙΝΩΝ
  ΚΑΙ "ΕΚΑΣΤΟΣ ΤΩ Ι Δ Ι Ω Κ Υ Ρ Ι Ω ΣΤΗΚΕΙ Ή ΠΙΠΤΕΙ".

  Συμβαίνει, βέβαια, αν ασκεί κάποιος επάγγελμα δικαστή, ψυχολόγου, ή ψυχίατρου, να ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΡΙΝΕΙ τους ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ, αλανθάστως.
  ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ.
  ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ, ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ.
  ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΦΑΜΕ.

  ΟΣΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΑ, ΔΕΝ ΦΘΟΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΛΟΓΚΙΝ ΑΠΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΉ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΡΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ, ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ.

  Αυτά προς στοιχειώδη λύση κάποιων αποριών που ίσως έχετε.
  Και πάλι για την καλή σας -ΥΠΟΘΕΤΩ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ διάθεση, σας ευχαριστώ, και σας εύχομαι να έχετε μια υπέροχη, ευλογημένη ημέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. "Η μεγαλύτερη τέχνη του Εξαποδού είναι να μας πείσει ότι δεν υπάρχει ο Εξαποδώς και ότι ό,τι κακό σκεφτόμαστε είναι πάντα και μόνο δικό μας."

  Τό παραπάνω,τό διάβασα στήν ανάρτησή σου Σαλή γραία. (διά τόν Θεόν;)
  Καί πάλι δέν καταλαβαίνω,συγχώρησέ με σέ παρακαλώ...
  Μά...ναί,ό,τι κακό σκεφτόμαστε,ΕΙΝΑΙ δικό μας.Μπορεί η πρώτη νύξις νά γίνεται από τόν εχθρό,αλλά είναι καθαρά προσωπική υπόθεσις τού καθενός εξ΄ημών,η συνέχισις τής σκέψεως.Η αποδοχή της καί η επεξεργασία της,πράγματα πού ακολούθως θά επιφέρουν τήν έργοις καί λόγοις αντίδρασή μας.Επομένως,τό κακό,είναι δική μας πράξη,όχι τού άλλου.(μέ κεφαλαίο άλφα;)
  Εκείνο πού μέ πονάει περισσότερο,είναι πώς,όταν μέ αφορμή κάποια δική του νύξη,συνεχίζουμε δημιουργώντας έργο αντίθετο τής Πίστης,φτάνουμε νά μοιάζουμε μέ αυτόν.Εσωτερικά καί εξωτερικά.Καί αυτό,ίσως,έρχεται καί δένει μέ τήν προηγούμενη συζήτησή μας,γιά τό πώς ερμήνευσα τά λεγόμενά σου περί τής αλλοίωσης τού σώματος (μέ τήν πάροδο τού χρόνου καί τήν αύξηση τής ανομίας μέσα μας).
  Ελπίζω νά είναι κατανοητά αυτά πού λέω...Βγαίνουν αυθόρμητα...:)
  (Σέ συμπαθώ Σαλή γραία,γιά πολλούς λόγους) :)
  AΓΑ-ΜΕΜΝΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Αγαμέμνονα φίλτατε,

  πολύ θα ήθελα να είμαι σαλή για τον Θεό,αλλά ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΤΣΙΑ! ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΜΑΚΡΑΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ!

  Δυστυχώς είμαι σαλή για τον εαυτόν μου, και έτσι από...χόμπυ!
  :-)

  Σε κάποια ανάρτηση προσεχή θα το αναλύσω περισσότερο(για να σε ...προϊδεάσω, θα σου πώ ότι για όλα φταιν του μπαμπά μου "οι γκόμενες, οι πρώην και οι επομενες", χιχι..διάβασε παλιότερες εξομολογητικες αναρτήσεις περί δίαιτας, νηστείας, κλπ. ίσως καταλάβεις)
  .............

  Ναι, συμφωνώ Η ΠΡΑΞΗ του ΚΑΚΟΥ είναι σαφώς ΔΙΚΗ μας, πλην, στην αρχική της φάση, ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ, όταν υφίσταται ως απλός ΥΠΟΒΟΛΙΜΑΙΟΣ ΛΟΓΙΣΜΟΣ, υπήρξε του Εξαποδού αγκίστρι στη σκέψη μας.

  Εμείς με την αποδοχή, την πλήρη συγκατάθεση- δια της κακής ΠΡΑΞΕΩΣ- γίναμε (των δαιμόνων) ρεντίκολο που έλεγε η συχωρεμένη η μανούλα μου-η τίμια μέχρι αηδίας- γυναίκα.

  Όταν υπάρχουν εκλεκτικές συγγένειες μεταξύ των προσώπων Αγαμέμνονα, οι συμπάθειες αναπτύσσονται αμοιβαία και αυθόρμητα, σ 'ευχαριστώ!
  ;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Πνευματική καί φυσική ζωή,συγγενεύουν έν τινι μέτρω.
  Όπως καί στήν φυσική μας ζωή,έχουμε ένα τραπέζι στρωμένο μέ φαγητά.Καί πρέπει νά επιλέξουμε εκείνη τήν τροφή,πού θά καταστήσει τίς εγκεφαλικές διεργασίες διαυγείς καί θά παράξει στήριξη επαρκή στό σώμα πού κοπιάζει καί ενίοτε αλγεί.
  Φεύ! διαλέγουμε συνήθως τίς παχειές τροφές,τίς γλυκειές,τίς πολυθερμιδικές...Καί σωριάζουμε λίπη πάνω σέ άλλα λίπη,μέ αποτέλεσμα ο νούς νά σκοτεινιάζει από τήν λίγδα καί τό σώμα νά υποφέρει από τήν υπερσυσώρευση αποθεμάτων.
  Καί στήν ψυχή είναι τό ίδιο.Πώς νά επιλέξεις τήν στενωπό,όταν η ευρεία κατωφέρεια έλκει....
  Καί πάλι σέ ευχαριστώ! Θά ψάξω νά βρώ αυτά πού μού συστήνεις.Καλή σου ημέρα! :)
  Παρεμπιπτόντως μιά καί πρόσεξα κάτι σχόλια,ντρέπομαι πού τό λέω,αλλά εκτός από τήν διαφορά τήν ημερολογιακή καί τό θέμα τού Σχίσματος,δέν γνωρίζω ποιές είναι οι διαφορές μεταξύ τού πατρίου καί τού δικού μας δόγματος.(αδόκιμο τό "δόγμα",δέν μού έρχεταικάτι άλλο τώρα καί βιάζομαι.Σέ ασπάζομαι!:) ).
  AΓΑΜΕΜΝΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. -)
  Αγαμέμνονα
  ΔΕΝ είναι ΑΥΤΗ το κατάλληλο σημείο για εκκλησιολογικη ενημέρωση.
  Αν θες ψάξε ή σε άλλες σελίδες, ή στη Σαλογραία στην ανάρτηση με τίτλο:
  "ΓΙΑΤΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ".

  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
  Το μπλογκ αυτό δεν ασχολείται με τα εκκλησιολογικά εκτενώς.
  Μονο αν κάποιος με τσιγκλισει ΠΟΛΥ...διότι ο λόγος περί Εκκλησιολογικών δεν είναι πολύ κατανοητός ο λόγος, και σε πρώτη φάση μπορεί να αποβεί, για αδαείς και επιζήμιος.

  Ας ξεκινήσουμε με πρακτικά θέματα πρώτα,όπως: ΠΩΣ ΝΑ ΜΗ ΣΦΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΜΑΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΑΣ, π.χ.
  ;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. @Περαστικός
  Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.
  θα τις λάβω υπόψη μου.
  Σε ευχαριστώ πολύ που κόπτεσαι με ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ για την ψυχή μου.
  Η Παναγία να στο ανταποδώσει περιστεράκι μου
  Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή