(η φωτό, (άσχετη προς το θέμα της νανοτεχνολογίας), απ' την ανάρτηση:
Τα πάθος είναι πάντα εσωτερική υπόθεση)
.........................................................................................
Λατρεμένο μου
μια επανάληψη σε παλιότερες σκέψεις μου,
με αφορμή τα νανοϋλικά
θα βρεις πατώντας ΕΔΩ.
Το βίντεο που ακολουθεί το αλίευσα στον Τρελογιάννη και το παραθέτω
προκειμένου να θαυμάσεις, πόσο ακόμα η επιστήμη
θα μας απογειώσει...
Από μακριά σε γλυκοφιλώ... (τα κοντινά φιλιά δημιουργούν υπερθέρμαση
- δε θέλουμε υπερθέρμανση Αυγουστιάτικα- για Όνομααα!)
...κι από κοντά σου λέω...
-Κάνε καμιά βουτιά και για μένα, εκεί στη θάλασσα
που μπαινοβγαίνεις σαν μοναχική, όμορφη καρέτα -καρέτα!
Ευανθία η Σαλογραία
........................................................................................................
.......................................................................................................
Η Κατερίνα Αϋφαντή μιλάει για την νανοτεχνολογία στο TEDxAthens I.
Κατερίνα Αϋφαντή: Η νεότερη σε ηλικία ερευνήτρια στον κόσμο, είναι Ελληνίδα!
Μια 24χρονη Ελληνίδα επιστήμονας με παγκόσμιες διακρίσεις
Είναι μόλις 24 ετών και είναι η νεότερη σε ηλικία ερευνήτρια στον κόσμο η οποία πέτυχε στον πρώτο διαγωνισμό επιχορηγήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ερευνας. Μέχρι τα 16 της η Κατερίνα Αϋφαντή έζησε στη Νέα Κρήνη Θεσσαλονίκης και έκτοτε μετακόμισε στις ΗΠΑ για να συνεχίσει τις σπουδές της.
Εγινε δεκτή από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν των ΗΠΑ σε ηλικία 16 ετών και ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές της σε τρία έτη. Σήμερα κατάφερε να χρηματοδοτηθεί με επιχορήγηση ύψους 1,13 εκατ. ευρώ για την έρευνα της με θέμα: «Διερευνώντας τη μετάβαση από τη μικροκλίμακα στη νανοκλίμακα: θεωρεία-πείραμα και προσομοιώσεις-εφαρμογές». Η 24χρονη θα συνεχίσει τις σπουδές της στο Εργαστήριο και Τομέα Μηχανικής του Γενικού Τμήματος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.
Σκοπός της για τα επόμενα χρόνια είναι να μελετήσει στο ΑΠΘ τη μετάβαση από τη μικροκλίμακα στη νανοκλίμακα, εμπλουτίζοντας με έννοιες από στοχαστική ανάλυση και μοριακή δυναμική το μοντέλο της μηχανικής του συνεχούς με τη θεωρία της για διεπιφάνειες που ανέπτυξε στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας και επιβεβαίωσε με νανοδιείσδυση στο Γκρόνινγκεν της Ολλανδίας.
Ενα αστέρι γεννιέται.
Το μεταπτυχιακό της το έκανε με υποτροφία του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών των ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ στην Αγγλία και το 2005, σε ηλικία μόλις 21 ετών, είχε ήδη τελειώσει το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο του Γκρόνινγκεν, στην Ολλανδία, όπου διακρίθηκε ως η νεότερη επιστήμονας που έχει λάβει PhD στη χώρα αυτή.
Εχει ήδη συνεργαστεί και δημοσιεύσει από κοινού με παγκοσμίως γνωστούς επιστήμονες όπως ο καθηγητής John Willis από το Κέιμπριτζ, ο καθηγητής Jeff De Hosson από το Γκρόνινγκεν, ο καθηγητής John Dempsey από τη Νέα Υόρκη, ο καθηγητής Alexey Romanov από την Αγία Πετρούπολη, ο καθηγητής Alfonso Ngan από το Χονγκ Κονγκ, αλλά και με συνεργάτες της στο Μίτσιγκαν και στη Θεσσαλονίκη όπως ο καθηγητής Steve Hackney και ο λέκτορας του ΑΠΘ Αβραάμ Κωνσταντινίδης.
Σύμφωνα με την Εκθεση Αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ερευνας (European Research Council), που θα επιχορηγήσει την έρευνά της, «είναι προικισμένη με μοναδικά προσωπικά χαρακτηριστικά άξια επισήμανσης που την καθιστούν εξαιρετικά ενεργητική και επινοητική, αισιόδοξη και φιλόδοξη, δηλαδή τα ακριβή γνωρίσματα ενός νέου υποσχόμενου αστεριού.
Με άλλα λόγια, έχει καταδείξει μια μεγάλη δυνατότητα να γίνει επιστήμονας παγκοσμίου διάκρισης».
Στο Εργαστήριο και Τομέα Μηχανικής του Γενικού Τμήματος της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. θα συνεχίσει την έρευνα της για τα επόμενα 5 χρόνια, με επιχορήγηση ύψους 1,13 εκατ. ευρώ, η μόλις 24 ετών Κατερίνα Αϋφαντή. Είναι η νεότερη σε ηλικία ερευνήτρια στον κόσμο η οποία πέτυχε, στον πρώτο διαγωνισμό επιχορηγήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (European Research Council, ERC), να χρηματοδοτηθεί για την έρευνα της με θέμα: «Διερευνώντας τη Μετάβαση από τη Μικροκλίμακα στη Νανοκλίμακα: θεωρεία/πείραμα και προσομοιώσεις/εφαρμογές». Σκοπός της για τα επόμενα χρόνια είναι να μελετήσει στο Α.Π.Θ, τη μετάβαση από τη μικρο-κλίμακα στη νανο-κλίμακα εμπλουτίζοντας με έννοιες από στοχαστική ανάλυση και μοριακή δυναμική το μοντέλο της μηχανικής του συνεχούς με τη θεωρία της για διεπιφάνειες που ανέπτυξε στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας και επιβεβαίωσε με Νανοδιείσδυση στο Γκρόνινγκεν της Ολλανδίας.
Ενδιαφέρον φαίνεται.Και με καλό καστ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναφέρεσαι στην ταινία παπα-Κώστα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα να την δω...Την αγάπη για το σινεμά δυστυχώς την κληρονόμησα από τον πατέρα μου...που είχε ασχοληθεί και επαγγελματικά με το αντικείμενο κάποτε..
:-)