Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ για μαθητές της Αιγιάλειας ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Φυσικής «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»



(Στη φωτογραφία, ο αριστεύσας -πάει να πει:αυτός που αρίστευσε-
 μαθητής της  Α΄τάξης Λυκείου, Μιχαήλ Καϊπης
του Δημητρίου και της Ελένης )

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΗΣ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
Τόπος παραγωγής «φωτεινών» μυαλών αποδεικνύεται η Αιγιάλεια, μετρώντας κάθε χρόνο υψηλές επιδόσεις και διακρίσεις μαθητών της στους μαθητικούς διαγωνισμούς. 

Μεγάλη είναι η επιτυχία για φέτος στους πανελλήνιους διαγωνισμούς «Αριστοτέλης» 2017 Φυσικών (Δημοτικού) και Φυσικής (Γυμνασίου, Λυκείου). Είναι χαρακτηριστικό ότι τέσσερις μαθητές από Λύκεια του Αιγίου έλαβαν ιδιαίτερα τιμητικά βραβεία, κάνοντας υπερήφανη την σχολική κοινότητα, τους καθηγητές και τους γονείς τους.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τους πρωτεύσαντες της Α΄ Λυκείου, πρώτο βραβείο Αριστείας έλαβε ο μαθητής του 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου Μιχαήλ Καΐπης (φωτο) του Δημητρίου και της Ελένης, δεύτερο βραβείο Αριστείας έλαβε ο Λάμπρος Πρίντζιος, του Γεωργίου και της Παναγιώτας από το 2ο ΓΕΛ Αιγίου και τρίτο βραβείο Αριστείας Εύφημος Μνεία, ο Ιωάννης Παπαγεωργίου του Αργυρίου και της Αδαμαντίας, επίσης από το 2ο ΓΕΛ Αιγίου.
Στους πρωτεύσαντες της Β’ Λυκείoυ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής “Αριστοτέλης” 2017, η Αιγιάλεια έχει έναν διακριθέντα τον Μιχαηλάγγελο Πιερράτο του Παναγιώτη και της Μελπομένης, μαθητή του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου, που έλαβε το πρώτο βραβείο Αριστείας.

Περισσότερες από κάθε χρονιά οι συμμετοχές – Πολύ υψηλές οι επιδόσεις

Από την οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 207 πρωτευσάντων της Α’ Λυκείου και των 176 πρωτευσάντων της Β’ Λυκείου, των 162 πρωτευσάντων της α’ φάσης της Γ’ Λυκείου, των 45 συμμετεχόντων στη β’ φάση της Γ’ Λυκείου, καθώς και των πέντε μαθητών που πρώτευσαν στη β’ φάση της Γ’ Λυκείου και συγκροτούν την Ελληνική Ομάδα στη φετινή Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2017. 
Επισημαίνεται ότι οι αριθμοί των πρωτευσάντων μαθητών που ανακοινώνονται είναι οι μεγαλύτεροι των τελευταίων ετών, λόγω του πολύ αυξημένου -πέραν από κάθε προσδοκία και προηγούμενο- αριθμού των συμμετεχόντων μαθητών κάθε τάξης, αλλά και των υψηλών επιδόσεών τους.
 Επίσης, επιβραβεύονται και ενθαρρύνονται περισσότεροι μαθητές. 
Εξ αυτών βραβεύονται -σύμφωνα με το πρότυπο βράβευσης των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής- οι μαθητές με 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ, 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ, 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ και ΕΥΦΗΜΟ ΜΝΕΙΑ για κάθε τάξη του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. 
Στους υπόλοιπους μαθητές που διαγωνίστηκαν απονέμεται έπαινος συμμετοχής.
Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς δεν στοχεύει στην όποια συγκυριακή βαθμολογική κατάταξή τους, ούτε οι καλές επιδόσεις είναι αυτοσκοπός. Η συμμετοχή τους στοχεύει στην εξοικείωσή τους με ένα ευρύτερο του σχολείου τους περιβάλλον άμιλλας, με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης κατά κανόνα δυσκολίας, οι οποίες περιλαμβάνουν απαραίτητα και ερωτήσεις πειραματισμού (όπως επιβάλλουν οι διεθνείς πρακτικές της εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες). Γι’ αυτό η Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή των Διαγωνισμών «Αριστοτέλης» θεωρεί ότι δεν απαιτείται –ή και αντενδείκνυται– ειδική προετοιμασία των μαθητών για τους Διαγωνισμούς.
Οι διακριθέντες μαθητές αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την επιτυχία τους, όπως επίσης και οι καθηγητές τους, καθώς και οι εκπαιδευτικοί τους παρελθόντων ετών, που φρόντισαν να τους θέσουν τις κατάλληλες βάσεις και να τους δώσουν τις σωστές κατευθύνσεις. 
Ειδική μνεία κάνουν τα παιδιά στον Φυσικό Λεωνίδα Ποταμίτη από το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου από τον οποίο πήραν πολλές βάσεις, εργάστηκε άοκνα να τους μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του! Είναι δεδομένο ότι όταν μπαίνουν οι σωστές βάσεις για ένα οικοδόμημα, τότε βλέπουμε την ανάπτυξή του…
πηγή: 
http://protionline.gr/2017/05/diakriseis-aigialeia-diagonismos-fysikh/
......................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου