Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Γιορτή πουλιών 2016 στο Δέλτα του Έβρου



Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα ‘Έβρου, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, διοργανώνουν για ακόμη μια χρονιά, την «Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών» την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου. Και φέτος είναι αφιερωμένη στην αξία της προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους!


Η «Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών» πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις αρχές Οκτωβρίου, εδώ και 22 χρόνια, σε 40 και πλέον χώρες και συντονίζεται από την οργάνωση Birdlife International.

Οι δραστηριότητες της γιορτής θα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά παιχνίδια, χειροτεχνίες και διαδρομή στο Δέλτα Έβρου με παρατήρηση πουλιών και θα υλοποιηθούν κατά τις ώρες 9.00 – 14.00, με αφετηρία το Κέντρο Πληροφόρησης στην Τραϊανούπολη.

Για κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, στο τηλέφωνο 25510 61000.

πηγή; http://www.zougla.gr/perivallon/article/panevropaiki-giorti-poulion-2016-sto-delta-tou-evrou-1375422


4 σχόλια:

  1. Θα έρθεις στην περιοχή μας δηλαδή ?
    π. Βασίλειος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. @ "π. Βασίλειος"

    Στην περιοχή του Έβρου κάνεις τις περιπολίες σου, αγαπητέ φίλε αυτής της σελίδας;
    Δεν νομίζω να έρθω, όσο και αν αγαπώ τα πετούμενα. Δύσκολα φεύγω από την Πάτρα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και βέλε..
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ παπα-Κώστα τον ηλεκτρονικό φίλο αυτής της σελίδας...

    Αν ρωτάς τη γνώμη μου, ένα μάτσο χάλια μού φαίνεται ως πόλη η Πάτρα, αλλά...εγώ είμαι δύσκολη με τις μετακινήσεις. Πάντα με εσωτερική αντίσταση αποφασίζω το όποιο ταξίδι μικρό ή μεγάλο, ίσως διότι μονίμως- εκ νεότητος- πονάει ηπίως ή βαρέως η μέση μου και υποφέρω αν καθίσω πάνω από 20 λεπτά στο ίδιο κάθισμα.

    Έτσι, λόγω του σωματικού πόνου, για τα ταξίδια έχω αποκτήσει ένα αρνητικό εξαρτημένο αντανακλαστικό.

    Μόνη εξαίρεση τα προσκυνηματικά, όπως αυτό, στα Ιεροσόλυμα- και στη Νεκρά Θάλασσα (σε συνέδριο, συνόδευα τον άντρα μου Πέτρο Κουτσούκο) το 2006 κ στην Ουκρανία το 2010, οπότε, από την αγαλλίαση, των αγιωτικών που βλέπαμε, ξέχναγα τη χρόνια δισκοπάθειά μου..

    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή