Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Η ομογενής Σταυρούλα Γκουντάνη έκανε δωρεά 1 εκατ. ευρώ στο Παναρκαδικό Nοσοκομείο και την άφησαν… ανασφάλιστη!

Εκανε δωρεά 1 εκατ. ευρώ στο Παναρκαδικό Nοσοκομείο και την άφησαν… ανασφάλιστη

© Παρέχεται από: PROTO THEMA S.A. 


Το εντυπωσιακό ποσόν του ενός εκατομμυρίου ευρώ (περίπου $1,54 εκατ. Αυστραλίας) δώρισε η ομογενής Γιαννούλα Γκουντάνη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.
Πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι το γεγονός, ότι για να γίνει αυτή η δωρεά ή ίδια ταλαιπωρήθηκε αρκετά.
Και το χειρότερο;
Η ελληνική πολιτεία την άφησε χωρίς βιβλιάριο υγείας (ανασφάλιστη δηλαδή) και μόνο όταν προκλήθηκε σάλος έσπευσε να της χορηγηθεί εφ’ όρου ζωής υγειονομική περίθαλψη!
Πιο συγκεκριμένα, η κ. Γιαννούλα Γκουντάνη, η οποία επέστρεψε στην Ελλάδα, μετά από δεκαετίες στην Αυστραλία, έκανε δωρεές στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, στη μνήμη του συζύγου της, που ξεπερνούν συνολικά το 1 εκατ. ευρώ. Χάριν αυτών, μάλιστα, υπάρχει σήμερα ένα υπερσύγχρονο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Νοσοκομείο της Τρίπολης. Κι όμως… Η Ελληνίδα αυτή αρχικά ήταν ανασφάλιστη χωρίς βιβλιάριο ασθενείας!
Αυτό αποκάλυψε ο δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, μιλώντας σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης αφού είχε λάβει την εξουσιοδότηση από την ίδια την κ. Γκουντάνη, για να το αναφέρει δημοσίως…
Λίγη ώρα μετά τη βράβευσή της που έγινε στην ίδια εκδήλωση, ο αναπληρωτής διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, Βενετσάνος Πονηράκος, ενώπιον του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, ανακοίνωσε ότι δίνεται εφ’ όρου ζωής υγειονομική περίθαλψη στην κ. Γιαννούλα Γκουντάνη, η οποία, με τη σειρά της, ευχαρίστησε τους υπευθύνους για την απόφαση αυτή.
Η Γιαννούλα Γκουντάνη, μια αληθινή πατριώτισσα, που δούλεψε σκληρά στην Αυστραλία, προσέφερε τη δωρεά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, εμφορούμενη από γνήσια συναισθήματα προσφοράς.
Με αυτή την κίνηση, οι πολίτες της Αρκαδίας και των όμορων Δήμων πλέον δεν ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις αφού τώρα το Παναρκαδικό Νοσοκομείο έχει αποκτήσει ένα σύγχρονο Αιμοδυναμικό Τμήμα στο πλαίσιο λειτουργίας του Καρδιολογικού Τμήματος, προκειμένου να γίνονται οι στεφανιογραφίες, οι οποίες έως τώρα γίνονταν μόνο στην Αθήνα.
Την εκδήλωση άνοιξε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου ο οποίος μίλησε για τη μεγάλη αυτή προσφορά της κ. Γκουντάνη και για τα όσα έχει αυτή προσφέρει στο Νοσοκομείο.
Η προσφορά αυτή είναι από το υστέρημα μιας οικογένειας η οποία προχώρησε σε αυτή τη δωρεά από τον μόχθο αυτής της ζωής, όπως αναφέρει η εφημερίδα Νέος Κόσμος Αυστραλίας.
Η μεγάλη αυτή δωρήτρια του Παναρκαδικού δίνει μαθήματα αλληλεγγύης σε δύσκολους καιρούς, στους οποίους η αγάπη για τον πλησίον συχνά εκλείπει.
Ιδιαίτερα συγκινημένη ήταν η κυρία Γιαννούλα Γκουντάνη, κατά τη διάρκεια της βράβευσης της, για τη μεγάλη δωρεά που έκανε, ώστε να δημιουργηθεί Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης.
«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, για την τιμή που μου κάνετε. Η δική μου βράβευση είναι ο σεβασμός στο πρόσωπό μου και οι δωρεές μου να έχουν αντίκρισμα, για να βοηθήσω όλο τον κόσμο που υποφέρει,» είπε με συγκίνηση η ίδια, όταν ανέβηκε στο βήμα..
Πάντως, κάποια στιγμή, πολύ λογικά και ανθρώπινα, η κ. Γκουντάνη, εξέφρασε το παράπονο ότι «η ταλαιπωρία μου βάστηξε τρία χρόνια» μέχρι να ολοκληρωθεί η δωρεά της…

πηγή: http://www.msn.com/el-
...................................................................
...................................................................

4 σχόλια:

  1. Τι να κάνουμε..Η κατά πάντα εκλεκτή πολιτεία μας κάνει το παν να βάλει μυαλό στους "ανοήτους" Ευεργέτες! Δεν θέλουμε βρε αδερφέ δωρεάν δωρεές...Οι αγορές των οργάνων πρέπει να γίνονται με διαφάνεια (προπαντός!!) να πέφτουν οι μίζες να πιάνουν τόπο..όχι έτσι να ωφελείται μόνο ο λαός. Αυτό είναι απαράδεκτο! Και ο στρατός κατοχής από διαγωνισμούς περιμένει να βγάλει το κατιτίς τους..τζάμπα οι συγκεντρώσεις και οι αφισσοκολήσεις;; Οι δωρεές είναι αδιαφανείς...Δεν έχουν θέση σε κράτος διαφάνειας και ανιδιοτέλειας! Γι αυτό και της έκαναν της δωρήτριας τη ζωή ποδήλατο...αλλά αφού επέμενε, αφού ήταν ανεπίδεκτη μαθήσεως τι να κάνουμε την πήραμε τη δωρεά...Όσο μπορούσαμε την τιμωρήσαμε...έτσι να μάθει και κυρίως να βλέπουν και άλλοι επίδοξοι δωρητές και να φεύγουν εγκαίρως!!
    ΑΚΥΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ακύλα (Πέτρο Γ.Κουτσούκο, εν Πάτραις)

    Γέλασα πολύ και πικρά με το σχολιάκι σου, λατρεμένο μου. Κάτι ξέρεις εσύ!
    ;-)
    Βλέπεις; Εις πείσμα της αθλιότητας των καιρών υπάρχουν και άνθρωποι ΥΠΕΡΑΝΩ, που ΔΕΝ το βάζουν κάτω. Που ΔΕΝ πτοούνται.

    ΜΠΡΑΒΟ τους και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!

    Ο Θεος ας ευλογήσει αυτήν την ΆΞΙΑ γυναίκα που ΤΟΛΜΗΣΕ και ΕΥΕΡΓΕΤΗΣΕ τους ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ της, αυτό θα προσθέσω μόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από αυτό αντιλαμβάνομαι ότι γνήσια η δωρεά, γνήσια τά αισθήματα της Δωρήτριας, δέν είναι γιά τά μάτια τού κόσμου, όπως κάνουν πολλοί θεατρίνοι, γνήσιος και ο μισθός της. Θά τον βρεί ολοκληρωμένο στήν άλλη ζωή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρίνο αγαπητέ
    την ίδια αίσθηση για τη δωρήτρια έχω και εγω.Μπράβο στο κουράγιο της να πολεμήσει με το ΤΕΡΑΣ της ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ που ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ όσον δύναται τους πολίτες να πράξουν αυτά που ονειρεύονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή