Κυριακή 15 Μαΐου 2016

“ Ταξιάρχη μου, ξέρεις πόσο αγαπώ το τσιγάρο... Στο δίνω. Δώσε την υγειά της μάνας μου. Και την έδωσε!» - Σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων γιορτάζει και ο Ταξιάρχης στο Μανταμάδο!



Να σε αξιώσει, πολυαγαπημένο,

να πας να προσκυνήσεις τη Χάρη Του!

-Να μας αξιώσει  ο Θεός 
και μαζί να ξαναπάμε, Μικάκι μου!

Ευανθία η Σαλογραία
.....................................................................................................
.....................................................................................................





2 σχόλια:

  1. Η ορθοδοξία είναι ένα συνεχές θαύμα! Είναι ζωή έξω από τη λογική του υλισμού και του διαφωτισμού που μας κρατάει δέσμιους στη φυλακή των αισθήσεων: Υπάρχει ότι μπορούμε να αντιληφθούμε δια των πεπερασμένων μας αισθήσεως, Τι κι αν ήρθε η Κβαντική Φυσική, της οποίας η ισχύς έχει αποδειχθεί στον μικρόκοσμο, η οποία μας λέει ότι αυτά που θεωρούμε απίθανα ή αδύνατα με βάση τις αισθήσεις (π.χ. φαινόμενο σήραγγος) είναι βέβαια τόσο, ώστε έχουν κατασκευασθεί και αντίστοιχα μικροσκόπια (μικροσκόπια φαινομένου σήραγγος-Scanning Tunnelling Microscope). Το δε απίθανο, είναι ότι αυτή τη δυσπιστία την θεωρούμε φυσιολογική και λογική! Και όμως, το θαύμα, η υπέρβαση της "λογικής" είναι η πραγματικότητα της Ανάστασης του Κυρίου μας και η δι Αυτού έκχυσις του Παναγίου Πνεύματος, εντός και δια του οποίου ψηλαφούμε την παρουσία των Αγίων και των Αγίων Αγγέλων στην καθημερινότητά μας! Η μόνη πραγματικότητα είναι η Βασιλεία των Ουρανών! Βασιλεία Δικαιοσύνης, Αγάπης, Ελέους και Οικτιρμών! Είθε να κρατήσουμε τις πυξίδες μας σταθερά προσανατολισμένες, και να τις προστατεύσουμε από τις μαγνητικές θύελλες του παρόντος αιώνος του απατεώνος, του αιώνος της αποστασίας και της αυτονόμησης από τη μόνη πηγή της ζωής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @AKYΛΑ (Πέτρο Γ. Κουτσούκο)

    Είσαι και παραμένεις, λατρεμένο μας,
    ο ΠΡΩΤΟΣ εμψυχωτής σε κάθε έργο αγαθό.
    ;-)
    Ευχαριστώ εκ καρδίας για το σχόλιό σου.

    Είθα να αξιωθούμε να πάμε προσκύνημα στη Χάρη του Ταξιάρχη, τούτο το καλοκαιράκι...και ας είναι βοήθεια για την κάθε αγωνιζόμενη ψυχή και οι Άγιες Μυροφόρες Μητέρες των Ορθοδόξων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή