Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

... η ψυχανάλυση είναι μάλλον αέρας ποοοολύ κοπανιστός;

Αποτέλεσμα εικόνας για Ψυχανάλυση

"Οι πιστοί πρέπει να καταλάβουμε ένα πολύ απλό πράγμα: 

η ψυχανάλυση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Είναι ΘΕΩΡΙΕΣ. Θεωρίες ανθρώπων που έζησαν εκτός Εκκλησίας, κατά κύριο λόγο αθέων, ή ακόμη και αποκρυφιστών, ανθρώπων που δεν είχαν πρόσβαση στην ορθόδοξη χριστιανική θεραπευτική για να αναπαύσουν την ψυχή τους και σύμφωνα με τα πάθη τους εφεύρισκαν (ή ο γνωστός ψιθυριστής τους φύτευε στο μυαλό;) μια ιδέα για να εξηγήσουν το σκότος μέσα τους. 

Γι' αυτό υπάρχουν τόσες πολλές σχολές με εντελώς αντικρουόμενες διδασκαλίες, όπως στον προτεσταντισμό. Στην αλήθεια υπάρχει ενότητα, μόνο το ψέμα προκαλεί διάσπαση. 

Διαβάστε ιστορία της ψυχολογίας και θα καταλάβετε για τι απάτη πρόκειται. Η"επιστήμη" αυτή δεν μπορεί καν να δώσει έναν ορισμό για το αντικείμενο της μελέτης της, την ψυχή! Και αυτό το παραδέχονται οι ίδιοι οι διάκονοί της! 

Η επιστήμη βγάζει συμπεράσματα που είναι απτά και αποδεικνύονται, οι ψυχολογικές θεωρίες δεν μπορούν να αποδειχτούν, είναι αέρας κοπανιστός! 

Οι άγιοί μας είχαν προσωπική εμπειρία με το Θεό και η χάρη Του τους φώτιζε το νου και έγραφαν αυτά που έγραφαν για την ανθρώπινη ψυχή και τα πάθη, δε φιλοσοφούσαν κατά το δοκούν, γι' αυτό και οι διδασκαλίες τους συμφωνούν μεταξύ τους

Ο μόνος λόγος για τον οποίο ένας ορθόδοξος, λαϊκός ή κληρικός, θα επέλεγε να ακολουθήσει διδάγματα περί ψυχής προϊόντα κτιστών διανοιών είναι γιατί αγνοεί το πού στηρίζεται η Εκκλησία και η σωτηρία του (στον Άκτιστο), και νομίζει ότι υπολείπεται ως άνθρωπος μπροστά σ' αυτούς που θαυμάζονται για το τίποτα στον παρόντα αιώνα. 

Επανάληψη του προπατορικού αμαρτήματος, με ολίγον από επαρχιώτικο κόμπλεξ".

.................................................................................
..................................................................................
Έλα και ένα νταλκαδιάρικοοοο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου