Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Η ρασοφόρος υποκρισία




Η ρασοφόρος υποκρισία ως λευκή περιστερά, πέταξε με τα φτερά της Αλιτάλια και προσγειώθηκε στην Λέσβο, όπου την περίμεναν μερικές ενωτικές ορθόδοξες κουρούνες μαζί με πολιτικές τσίχλες και τσαλαπετεινούς, αφού η περιστερά είναι και αρχηγός κράτους!
Ήρθε λέει για τους πρόσφυγες, αλλά δεν έφερε "καλαμπόκι", μόνο ευλογίες, δημοσιογράφους και επιτελείο θρησκειοπολιτικό. 

Μη γελιέστε! Θρησκεία και πολιτική

 (κάνε κλικ στο υπογραμμισμένο και θα διαβάσεις ένα άλλο πολύ καλό σχετικό αρθράκι )
πάνε μαζί από την εποχή των σπηλαίων.




 Ούτε να θεωρείτε, πως η θρησκεία (ως σύστημα) είναι κάτι ξεπερασμένο και πως δεν είναι σε θέση να επιδρά καθοριστικά στα τεκταινόμενα, ιδιαίτερα στη Δύση. Ο Πάπας, παρά το "ψαλίδισμα" των τελευταίων αιώνων, ποτέ δεν έπαψε να είναι η κορυφαία θρησκευτική, αλλά και πολιτική προσωπικότητα όλης της Δύσης. 


 Κανείς δεν τολμάει να τον αψηφίσει και να συγκρουστεί ανοιχτά μαζί του. 






 Οι ιδέες κινούν τον κόσμο κι όχι το χρήμα. Αν ο Πάπας ενδιαφερόταν πραγματικά για τους πρόσφυγες και τους πολέμους, που δημιουργούν τα πνευματικά του τέκνα στις πατρίδες τους, θα αρκούσε να πάει στη Συρία στο πεδίο της μάχης, για να ανατρέψει τα πάντα σε επίπεδο εντυπώσεων τουλάχιστον, υπέρ της Ειρήνης. Οι δηλώσεις από το Βατικανό μικρή αξία έχουν και δη απενεχοποιητική απέναντι στα εγκλήματα της παρηκμασμένης Δύσης, της οποίας πνευματικά ηγείται.Στο σόου, που ήταν ομολογουμένως αναμενόμενο πως θα ξεπερνούσε σε δημοσιότητα τα σόου των προηγούμενων σταρ, της Τζολί, της Ρενγκρέιβ, της Σάραντον, του Γουάι-Γουάι-Ουάι που όλο εδώ γύρω είναι, προσφέρθηκαν να συμμετέχουν ευγενικά ως κομπάρσοι και ο Πατριάρχης με τον Αρχιεπίσκοπο, διότι επρόκειτο περί υπερπαραγωγής "φιλανθρωπίας" και ενωτικού πνεύματος.

Ο Πάπας, δεν είναι ένας απλός σταρ. Είναι ένας σούπερ σταρ! 


Αναρωτιέται βέβαια κανείς, γιατί οι Πάπες δεν έδειξαν την ίδια "ευαισθησία" και για τους πρόσφυγες του 1922, που πνίγονταν στα ίδια νερά, αλλά αντίθετα έδιναν συγχαρητήρια στον Κεμάλ για τις επιτυχίες του;
 Θα ρίξει και γι' αυτούς κάνα δάφνινο στεφάνι στην θάλασσα; 
Παλιές ιστορίες θα πείτε! 
Τόσο παλιές και ακόμα παλιότερες, όμως είναι, και οι απόπειρες εκβιαστικής "ένωσης" των εκκλησιών σε μια ψευδοένωση, πάντα όταν η Ελλάδα είναι σε εθνική δυσκολία. Μια ψευδοένωση ανάλογα καταστροφική με εκείνη της πολιτικής στην ΕΕ, όπου όπως η Ελλάδα, έτσι και η Ορθοδοξία θα υποταχθεί και θα αλωθεί από το κοσμικό πνεύμα της Δύσης. Όμως θα αποτύχουν, όπως απέτυχαν και τους προηγούμενους αιώνες. Είναι πολλά χρόνια αυτή η κολόνια, ενωτικοί και ανθενωτικοί.

Προς το παρόν, έχουν ξαμολύσει διάφορους φιλοπαπικούς ρασοφόρους οικουμενιστές και θεολόγους, για να δαγκώνουν με απαξιωτικούς και περιφρονητικούς χαρακτηρισμούς όσους αντιδρούν και αντιστέκονται, αλλά και δημοσιογράφους των ΜΜΕ. 


Άνθρωποι, που έχουν τόση σχέση με την Εκκλησία και τα θρησκευτικά θέματα, όση και ο Πάγκαλος με την γυμναστική, φωνάζουν υπέρ "Αγάπης'" και "ένωσης" των Εκκλησιών, επειδή έτσι τους είπαν.


Είναι οι ίδιοι που σου έλεγαν πως το μνημόνιο είναι καλό και η Τρόικα αναγκαία.

Γεράσιμος Γερολυμάτος- πηγή:
http://peritexnisologos.blogspot.gr/2016/04/blog-post_35.html#more
-  Τρελογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου