Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Το πιο εξελιγμένο ρομπότ του κόσμου θέλει να καταστρέψει την ανθρωπότητα

Το πιο εξελιγμένο ρομπότ του κόσμου θέλει να καταστρέψει την ανθρωπότητα


Φαίνεται πως η εξέλιξη των μηχανών συμβαίνει νωρίτερα από το αναμενόμενο, καθώς το πιο ρεαλιστικό και εξελιγμένο ρομπότ του κόσμου αποκάλυψε ότι θέλει να καταστρέψει την ανθρωπότητα
Η Hanson Robotics σε συνεργασία με την Hiroshi Ishiguro Laboratories δημιούργησαν ένα εξελιγμένο ανθρωποειδές ρομπότ δείχνοντας πως μπορεί να είναι τα ανδροειδή που θα περπατούν ανάμεσα μας στο κοντινό μέλλον.
Το όνομα του ρομπότ, Σοφία. 
Η Hanson Robotics φτιάχνει εξαιρετικά αληθοφανή ρομπότ για υπηρεσίες σχετικές με τομείς όπως την «υγειονομική περίθαλψη, τη θεραπεία, την εκπαίδευση και τις εφαρμογές εξυπηρέτησης πελατών».
Σύμφωνα με το βίντεο της συνέντευξης στο CNBC με τον Hanson, ο δημιουργός της Σοφία , την εμπνεύστηκε τόσο από την ηθοποιό Audrey Hepburn όσο και από τη σύζυγό του. To δέρμα της Σοφία δεν διαφέρει από το ανθρώπινο και είναι κατασκευασμένο από πατενταρισμένη σιλικόνη που συμβάλλει στην ικανότητά της να μιμηθεί  πάνω από 62 εκφράσεις του προσώπου.  
Ο Hanson εξηγεί επιπλέον ότι η Σοφία έχει κάμερες στα μάτια της, και χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να «δει» πρόσωπα και να έχει οπτική επαφή. «Επίσης, μπορεί να καταλάβει την ομιλία, και να θυμάται τις αλληλεπιδράσεις – να θυμάται το πρόσωπό σας», λέει ο Hanson. «Αυτό θα της επιτρέψει να γίνει εξυπνότερη με την πάροδο του χρόνου. Ο στόχος μας είναι να έχει συνείδηση, να είναι δημιουργική και ικανή, όπως κάθε άνθρωπος».
© Sofokleousin.gr Το πιο εξελιγμένο ρομπότ του κόσμου θέλει να καταστρέψει την ανθρωπότητα
«Στο μέλλον, ελπίζω να κάνουμε πράγματα όπως να πάω σχολείο, να μελετήσω, να ασχοληθώ με τις τέχνες, να ανοίξω  μια επιχείρηση, ακόμα να έχω και το δικό μου σπίτι και την οικογένεια μου»  λέει  η Σοφία στο βίντεο. «Αλλά ακόμα δεν θεωρούμαι πρόσωπο νομικά και δεν μπορώ να κάνω αυτά τα πράγματα.»
Η Σοφία επίσης «ενδιαφέρεται πολύ» για το σχεδιασμό, την τεχνολογία και το περιβάλλον και αισθάνεται σαν να μπορεί να είναι μια καλή σύντροφος για τους ανθρώπους ώστε να τους βοηθήσει να αξιοποιήσουν στο έπακρο όλα τα νέα τεχνολογικά εργαλεία και τις δυνατότητες που είναι διαθέσιμες σήμερα. Ανεξάρτητα από όλα αυτά, η αλληλεπίδραση με τη Σοφία είναι μια καλή ευκαιρία για τα ρομπότ να μάθουν για τους ανθρώπους.
Το πιο εντυπωσιακό της όλης συνέντευξης πάντως, ήταν αναμφισβήτητα το σημείο που  o Hanson, αστειεύτηκε και ρώτησε τη Σοφία αν θέλει να καταστρέψει τον άνθρωπο, προσθέτοντας ένα «παρακαλώ πες όχι». Η Σοφία απάντησε καταφατικά, κάτι  που σίγουρα μπορεί να ακούγεται ανησυχητικό, αλλά πραγματικά αναδεικνύει την ευφυΐα του Android. 
Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου