Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Μια ταινία που αξίζει να την δούν όλοι, από άγαμους κατασκόπους μέχρι απονήρευτους, έγγαμους παπάδες...




4 σχόλια:

  1. Καταπληκτική ταινία. Μία Αμερικανιά πού αφήνει λίγο τις αισχρότητες της νέας ταξης, καί προσεγγίζει τις ανατολικές αξίες.
    Βρεγμένα μάτια, θα έλεγα ως τίτλο, αφού για πρώτη φορά παρατηρώ σε αμερικάνικη ταινία οτι ο έξοχος σκηνοθέτης κάνει πολλές φορές, close up, στα βρεγμένα μάτια των πρωταγωνιστών με βαθύ ουσιώδες νόημα.
    Οσκαρικός ο Tom Hanks πού γοητεύεται από την υπερκόσμια ειρήνη, γαλήνη, και εν γενει προσωπικότητα τού Ρώσου κατασκόπου.
    Οσκαρικός καί ο Ρώσος, που προδιδεται ως ιδιαίτερα πνευματικής εμβέλειας άνθρωπος, λόγω και της ειρηνικής φυσιογνωμίας κάτω από την ασφυκτική πίεση της αιχμαλωσίας καί τής πιθανής ηλεκτρικής καρέκλας.
    Είναι μία αληθινή ιστορία που ζήλεψα την προσωπικότητα καί το ήθος του negotiator. Ένας απλός δικηγόρος με πολύ μεγάλο χάρισμα επέφερε τεράστια αλλαγή στην ιστορία της Αμερικής.
    Αυτό που θα ήθελα από την παραγωγή θα ήταν η παρουσίαση περισσότερων στοιχείων των προσωπικοτήτων των πρωταγωνιστών.
    Η γνώμη μου είναι οτι ο Ρώσος ήταν άνθρωπος της προσευχής, καί ο δικηγόρος ιδιαιτερα στοχαστής και ευαίσθητος, είχε περισσότερα θησαυρικά στοιχεία προσωπικότητας καί χαρακτήρα από όσα είδαμε και απολαύσαμε.
    Πάντως με γέμισε με όμορφα συναισθήματα και διδάγματα! Σκεφτομαι ότι ενας άνθρωπος μεσολάβησε και ελευθερωσε χιλιάδες αιχμαλώτους. Μου δίνει ελπλιδα και κουράγιο, ότι μπορεί να στείλει ο Θεός τον έναν, εδώ να ελευθερώσει την σκλαβωμένη Ελλάδα.
    Δεν θα ξεχάσω τα γεματα συναίσθημα βρεγμένα μάτια τού Tom Hanks.
    Καταπληκτική ταινία!!!!!
    Ευχαριστούμε για την πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρίνο μου
    τα γράφεις τόσο συγκινητικα
    που μου φαίνεται θα πάω να ξαναδώ το έργο!
    :-)
    Χαίρομαι που δε θρήνησες χρόνο χαμένο ή ευρουλάκια. Ο Τομ Χανκς όπως ξέρουμε είναι παντρεμένος με Ελληνοαμερικάνα συγγενή της Βαρντάλος που είχε κάνει πριν χρόνια την κωμωδία "Γάμος α λα ελληνικά ' . Εχει βαπτιστεί και Ορθόδοξος ο Τομ Χανκς τα τελευταια χρόνια και παραθερίζει τα καλοκαίρια με τη γυναίκα του στην Πάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλάκα μου κάνεις; Και εμείς το είδαμε χτες και συζητούσαμε να πάμε να το ξαναδούμε σήμερα.
    Τα γνωρίζω όλα αυτά για τον Τομ Χανκς, καί θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος καί αισθαντικότερος ηθοποιός τού Hollywood.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρίνο
    διάβαζα ότι μάλλον δεν είναι υποψηφιο για Όσκαρ η ταινία. Αντιθέτως η άλλη ταινία η Carol με θέμα τη γυναικεία ομοφυλοφιλία είναι και παραείναι υποψήφια για Όσκαρ...

    ;-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή