Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

« Κάθε χρόνο, την 19η Μαΐου - αλλά και κάθε μέρα, όπως είναι εθνικό και ανθρώπινο χρέος μας- τιμούμε την ιερή μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου"


Αποτέλεσμα εικόνας για προκόπης παυλόπουλος

Κάλεσμα προς όλους τους δημοκρατικούς λαούς, σε ένδειξη στοιχειώδους σεβασμού της ανθρώπινης ύπαρξης, να μην υποβαθμίζουμε και, πολύ περισσότερο να μην λησμονάμε αυτό το στυγερό έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας, απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για την αυριανή ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου(19 Μαϊου).
Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος « Κάθε χρόνο, την 19η Μαΐου - αλλά και κάθε μέρα, όπως είναι εθνικό και ανθρώπινο χρέος μας- τιμούμε την ιερή μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την οποία η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε, και θεσμικώς, με το ν.2193/1994. Και καλούμε όλους τους δημοκρατικούς λαούς, σ' ένδειξη στοιχειώδους σεβασμού της ανθρώπινης ύπαρξης, να μην υποβαθμίζουμε και, πολύ περισσότερο, να μην λησμονάμε και αυτό το στυγερό έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Καθώς και να μην παύουμε ν΄απαιτούμε από τους θύτες το στοιχειώδες: Τουλάχιστον μια ειλικρινή, αναδρομική, συγγνώμη».

Ταυτόχρονα, ο κ. Παυλόπουλος σημειώνει ότι «Η διαρκής και αδιάλειπτη εκπλήρωση και αυτού του χρέους μνήμης έναντι των μαρτυρικών θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου δεν συνιστά, κατ'ουδένα τρόπο, στάση εκδίκησης». 'Αλλωστε, όπως υπογραμμίζει, η ψυχή και ο πολιτισμός του Ελληνικού Έθνους ουδέποτε, στην μακραίωνη ιστορία του, συμβιβάσθηκαν με τη νοοτροπία του αντιπεπονθότος.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος τονίζει ότι «Τηρώντας λοιπόν, χωρίς κανένα συμβιβασμό, την στάση αυτή διατρανώνουμε επιπλέον, με την πρέπουσα ιστορικώς έμφαση, την απόφασή μας να μην επιτρέψουμε, ούτε καν ν' ανεχθούμε, την επανάληψη γενοκτονιών κι αντίστοιχων εγκλημάτων που θίγουν τον πυρήνα της αξίας του Ανθρώπου, μ' όποια μορφή κι «επινοητικότητα» και μ' όποιο υποδόριο «πρόσχημα» θα μπορούσαν να εκδηλωθούν οποτεδήποτε στο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου