Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Το "φακέλωμα" του Facebook ξεπερνά κάθε φαντασία!

  Πηγή για περισσότερα:
Tρελογιάννης
Defencenet



"To μέγεθος του «φακελώματος»
της... ηλεκτρονικής μας ζωής
ξεπερνά κάθε φαντασία 
και δεν μπορεί παρά να μας θορυβήσει.

Ένας νεαρός Αυστριακός, 

ο 24χρονος Μαξ Σριμς
αιτήθηκε επισήμως 
στο Facebook 
να του αποσταλούν 
όλα τα δεδομένα του. 

Λίγο αργότερα έλαβε ένα CD με 1.222 αρχεία PDF
στα οποία είναι κατεγεγραμένη
κάθε του κίνηση 
από τη δημιουργία του λογαριασμού του.

Συγκεκριμένα είχαν καταγραφεί 

όλες οι ενέργειες του χρήστη, 
όλα τα μηνύματά του, 
ακόμη και αυτά που είχε διαγράψει
ένας χάρτης με τις «σχέσεις» του
με τους φίλους του 
και φυσικά όλες του οι φωτογραφίες!!!"

11 σχόλια:

  1. Για να είμαστε σωστοί κι ακριβείς. Το συγκεκριμένο site κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι υποχρεωτικό. Ο καθένας από μόνος του εκχωρεί τα προσωπικά του δεδομένα. Δεν αναγκάζεται. Αυτή είναι μια σημαντική διαφορά στην οποία δεν σταματά κανείς. Γιατί άραγε συμβαίνει; Για να είμαστε ακόμα πιο σωστοί οι παρακολοθούντες δεν έχουν τόσο άμεση ανάγκη το site αυτό. Η παρακολούθηση γίνεται έτσι κι αλλιώς. Σε όλους ανεξαιρέτως. Με τρόπους που ούτε γνωρίζουμε καν. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει πάρα πολύ. Οπότε; Σιγά το νέο... Η ερώτηση όμως παραμένει. Γιατί εκουσίως εκχωρούν οι άνθρωποι προσωπικά δεδομένα; Επειδή δεν έχουν τίποτα να κρύψουν; Επειδή είναι η νέα ..μαγκιά; Επειδή έχουν άγνοια; Επειδή δεν τουε ενδιαφέρει;
    Ίσως όλα αυτά και πολλά περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Lαμπρινή φιλενάδα
    πολύ ενδιαφέροντα τα ερωτήματα που θέτεις.

    Σε γενικές γραμμές, λένε κάτι νεαροί που ξέρω, για δύο λόγους χρησιμοποιείται μετά πάθους το φατσομπούκι:

    Πρώτον
    για δημιουργία "σχέσεων"κυρίως ερωτικών και δεύτερον, για επαγγελματική προβολή.

    Το παλαιόν, λαϊκόν νυφοπάζαρον, ίσως αντικατεστάθη στις ημέρες μας, από το φατσομπούκι.

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΑΣΤΕ

    (και οι παρακολουθούντες ημάς, παρακολουθούνται από άλλους ρουφιάνους και ούτω καθεξής)

    ΕΠΊ 24ΩΡΟΥ ΒΑΣΕΩΣ

    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΑΠΑΞΑΠΑΝΤΕΣ.

    Από την κυρά Μαρία της γειτονιάς που μας φακελώνει επιμελώς, για να αισθάνεται ως πρόσωπο κύρους (χαχα) μέχρι από τηλέφωνα κινητά και σταθερά, από υπολογιστές, από ipad, από "τα κέρατά μας τα τράγια", από τα πάντα δηλαδή που έλεγε και ο μακαρίτης ο πατέρας μου.

    -Επομένως;
    -Επομένως ΠΣΥΧΡΑΙΜΙΑ!

    Οπότε; Οπότε ΝΟ ΠΡΟΒΛΕΜ , λέει η αφεντιά μου.

    Πάμε χαλαρά, με ΠΛΗΡΗ επίγνωση, ότι μας ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ σαν ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ποντίκια πειραμάτων μέσα στο κλουβάκι τους.

    Με ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ η σκέψη ότι ο Θεός, μάς βλέπει εντελώς ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ από τους άρχοντες του νυν αιώνος του απατεώνος που ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ οι κακόμοιροι ότι είναι απέθαντοι αυτοί και όλο τους το σόι, ή ότι δεν θα λογοδοτήσουν πουθενά για τις βύθιες και σκοτεινές πράξεις τους.

    Πράξεις που αποσκοπούν στην ΤΡΕΛΑΜΕΝΗ και ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ διατήρηση της εωσφορικής εξουσίας τους.

    Γιατί λοιπόν, εκουσίως εκχωρούν οι άνθρωποι του δυτικού κόσμου, τα προσωπικά δεδομένα τους;

    Ίσως επειδή πλέον, προς τα τέλη του 20ου αιώνα, οι μάζες, ΔΕΝ φοβούνταν με κείνο το φόβο τον αρχαίο που ΣΥΝΕΙΧΕ τις κλειστές κοινωνίες.

    Ίσως για μας δόθηκαν ΕΠΙΤΗΔΕΣ, ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ασφάλειας.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η δημιουργία ερωτικών σχέσεων μέσω τέτοιων διαδικασιών δείχνει πολλά για την ανθρώπινη φύση. Η εξέλιξη αφορά το απέξω κι όχι το απομέσα. Τη ψυχή, την επιθυμία, το θέλω, το κρυφό εγώ. Λοιπον, οι άνθρωποι που διαλέγουν, κατά κανόνα, αυτό τον τρόπο προσέγγισης του έτερου προσώπου(αν τον βλέπουν ως πρόσωπο) είναι ανάπηροι. Αρνούνται να πονέσουν, δίνουν αποσπασματική εικόνα για το υπερτροφικό εγώ τους, τρέφονται με ψευδαισθήσεις. Η προσγείωση ακολουθεί μαζί με τις οδυνηρές της συνέπειες. Τίποτα δεν έχουμε στο..τσεπάκι. Ποτέ δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Μπορεί να πάμε για μαλλί και να βγούμε κουρεμένοι(είναι και της μόδας κάθε είδους κούρεμα).
    Όσο για τη διαφήμιση; Μμμ! Μιά άλλη ψυεδαίσθηση. Άμα δεν έχεις βάθος και περιεχόμενο ούτε αυτή σε σώζει. Μπορεί να σε σπρώξει, να σε ωθήσει, αλλά η διάρκεια έχει να κάνει με το ..προϊόν και τον άνθρωπο που το σερβίρει..
    Μεγάλα θέματα..πίσω από όλα ο άνθρωπος, ο απαίδευτος, ο σπουδαίος, ο δειλός και συνάμα θαρραλέος..Έχουμε πολλές όψεις.. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ἀφοῦ γουστάρουμε νά παρακολουθούμαστε, τί ψάχνουμε τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χμ...
    Αυτό είναι γνωστό σε όλους που χρησιμοποιούν τα "μέσα κοινωνικής δικτύωσης". Δε μιλώ για τους υπολοίπους που μας παρακολουθούν ακούσια. Μιλώ γι αυτούς που ξέρουν θετικά, και συνεχίζουν: Γνωρίζουν ότι τα άπλυτα τους -και τα πλυμένα τους- κάποια στιγμή μπορεί να βγουν στη φόρα, και παρ' όλα αυτά εμμένουν να τα χρησιμοποιούν. Δηλαδή:

    Γνωρίζοντας ότι στο μέλλον αυτό που κάνουν τώρα μπορεί να τους βγει σε κακό, αποδέχονται να το κάνουν.

    Νομίζω ότι είναι ένας τύπος σφραγίσματος -τονίζω "τύπος", όχι πραγματικότητα- που διδάσκει επαρκώς ότι το σφράγισμα θα είναι ΕΚΟΥΣΙΟ...

    Όπως εκούσια καταντά η ανοχή (αν δεν κατήντησε ήδη) στην παρέλαση των ομοφυλοφίλων, στο εμπόριο των ναρκωτικών, στην πορνεία (με την εκκλησιαστική έννοια = "ελεύθερη σχέση"), στις εκτρώσεις κλπ. Αν το καλοσκεφτούμε ψυχραιμότερα, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ -σε σχέση με την διχιλιετή ιστορία του Χριστιανισμού ή τον μυριετή ιστορία της ανθρωπότητας- δηλ. όταν οι γονείς μας ήταν νέοι, αυτά ήταν φαινόμενα εάν μη απαγορευμένα, τουλάχιστον περιθωριακά. Δείτε τις "ελληνικές ταινίες" και θα καταλάβετε: Ο γυναικολόγος ΑΡΝΕΙΤΑΙ να κάνει έκτρωση (Η κυρά μας η μαμή), Η γειτόνισσα ανεβοκατεβάζει "παστρικιά" και "σπιτωμένη" αυτή που μένει με το φίλο της (Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα)κοκ.
    Όμως εμείς τα προσκυνήσαμε ή κοντεύουμε να τα προσκυνήσουμε, αποδεχόμενοι να συμβαίνουν δίπλα μας αδιαμαρτυρήτως...

    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κούμουλους
    πάντα ουσιαστικός στις αποφθεγματικές σου δηλώσεις.
    ;-)
    Στέλιο φίλτατε

    Συμφωνώ απόλυτα με τη φράση σου:"Νομίζω ότι είναι ένας τύπος σφραγίσματος -τονίζω "τύπος", όχι πραγματικότητα- που διδάσκει επαρκώς ότι το σφράγισμα θα είναι ΕΚΟΥΣΙΟ..."

    ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, το φοβούμαι..

    Δεν έχουμε καταλάβει- εμείς τα καΜένα βούρλα- τη ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ αλλοίωση στη νοο-τροπία η οποία έχει εμφιλοχωρήσει στην Ελληνική κοινωνία, από τον καιρό που η τυφλεόραση ανέλαβε την ...επιμόρφωσή μας-ΑΛΙΜΟΝΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. XAXXAXA Συγγνώμη που γελάω, αλλά σκέφτηκα πως με τόσο μένος για την τηλεόραση που βγάζεις θα χε πλάκα να σε βάζανε σε καμιά διαφήμιση τηλεόρασης(αν και δεν την έχει ανάγκη, αρνητικής όμως. Οι πωλήσεις θα αυξάνονταν εντυπωσιακά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπερα Σαλογραια μου,

    Ο πολυεκατομμυριουχος (και Εβραιος!) Κυριος Zuckerberg ας ειναι 'καλα' για την πολυεπιτυχημενη του εφευρεση φεισμπουκ.
    Οτι ειναι ΚΑΘΑΡΑ φακελωμα το ξερουμε ολοι. Επισης παγιδα του διαβολου οπου τα μικρα παρασυρονται και νομιζουν ειναι ΤΟΣΟ κουλ να εχεις φεισμπουκ! Βαρεθηκα να βλεπω τον καθε καραγκιοζη να επιδεικνυει το κορμι του και να 'πουλιεται' με τετοιου ειδους τροπο!

    Εχω και εγω φατσαμπουκ, δε θα το αρνηθω, αλλα ΜΟΝΟ να εποικοινωνω εαν χρειαστει με καλους μου φιλους απο εξωτερικο. Ασε που εχω να μπω κανενα χρονο! Οσοι με ρωτανε αν εχω, τους λεω 'ναι, αλλα ΔΕ μπαινω.'

    Μακαρι να γκρεμιστει αυτο το site. Περισσοτερο κακο παρα καλο εχει κανει. Αποψη μου βεβαια...

    Πολλα φιλακια Σαλογραια μου! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Λάουρα. Το φακέλωμα γίνεται ΠΑΝΤΟΥ.
    Και τα μπλογκς ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ φακελώνονται. Όπως είπε ο φίλος Κούμουλους, ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. Γουστάρουμε να φακελωνομαστε, ω μωρέ τώραααα! Από το Μεγάλο Αδελφό, κανείς δεν μπορεί όσο ζεί να ξεφύγει...
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αγαπητη μου, εχεις δικαιο...παντου υπαρχει το 'φακελωμα.'
      Ποσοι ομως εχουν γνωριστει μεσω φεισμπουκ και την εχουν πατησει; πολλοι μαλιστα. Να μου πεις, επιλογη τους βεβαια, αλλα τα νεα παιδια τους κοβει;

      Διαγραφή
  10. ;-) Λάουρα
    εδώ δεν "κόβει" στους γέρους, πάμε το χάσαμε! Θα κόβει στους νέους; Δεν το βλέπω, χρυσούλι μου!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή