Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Στροφή Bασίλης Παπακωνσταντίνου- Something More Nick Vujicic









3 σχόλια:

  1. Παραθέτω κάτι που βρήκα στη σελίδα kyprou5ente.blogspot.de νομίζω είναι το Πλέον Κατάλληλο "σχόλιο" γι αυτή την ανάρτησή σου.

    Ας θαυμάσουμε αδέρφια τώρα, την απαράμιλλη προσευχή 3 νέων παιδιών που συνοψίζει το φρόνημα που έχουν οι άγιοι ανά τους αιώνες. Αιχμάλωτος ο λαός του Ισραήλ στους φοβερούς Βαβυλωνίους. Οι Τρεις Παίδες, παραδείγματα σωστής ανυπακοής, αρνήθηκαν να προσκυνήσουν το τεράστιο άγαλμα του βασιλιά (πλανητάρχη της τότε εποχής) Ναβουχοδονόσορος. Μέσα από την κάμινο αναπέμπουν προσευχή, τι προσευχή! Σε πρώτο πληθυντικό μιλούν για το έθνος τους:


    «Είσαι δίκαιος, Κύριε. Και ό,τι επέτρεψες τώρα το έθνος μας να πάθει, την αιχμαλωσία μας δη­λαδή σε ανθρώπους άνομους, σκλη­ρούς, βάναυσους, το επέτρεψες πολύ σωστά και δίκαια. Διότι αμαρτήσαμε, Κύ­ριε. Σε εγκαταλείψαμε και απομακρυν­θήκαμε από το Νόμο σου, δεν υπακού­σαμε στις σωτήριες εντολές σου, ούτε φυλάξαμε με προσοχή όσα μας παρήγ­γειλες για να ευτυχήσουμε».

    Και τώρα… Ακολουθεί έκθεση της κα­ταστάσεως του έθνους τους.

    «Τώρα δεν μπορούμε ούτε το στόμα μας ν’ ανοίξου­με, να πούμε μια δικαιολογία, ένα πα­ράπονο. Καταντήσαμε ντροπή και εξευ­τελισμός, αντικείμενο χλευασμού και κα­ταφρόνιας όλων. “Έσμικρύνθημεν παρά πάντα τα έθνη”, είμαστε οι πιο περιφρο­νημένοι και εξευτελισμένοι σ’ όλη τη γη. Κι αυτά όλα για τις αμαρτίες μας».

    Κι έπειτα η ταπεινή ικεσία:

    «Μη μάς παραδώσεις σε τέλεια και ολοκληρωτική καταστροφή και μην απομακρύνεις το έλεος και την ευσπλαχνία σου. Δέξου την ικεσία μας, η οποία βγαίνει μέσα από καρδιά συντριμμένη και ταπεινωμέ­νη μπροστά Σου, ειλικρινά μετανιωμένη. Μη μας αποδοκιμάσεις- “μη καταισχύνης ημάς, άλλα ποίησον μεθ’ ημών κατά την επιείκειαν σου και κατά το πλήθος του ελέους σου και έξελού ημάς”, βγάλε μας μέσα από αυτήν την οικτρή κατάσταση πού βρισκόμαστε τώρα. Κι ας αποβούν όλα αυτά προς δόξαν του ονόματος σου»

    Η προσευχή αυτή συνοψίζει τη συναίσθηση προσωπικής ευθύνης που χρειάζεται να έχουμε και την εν Χριστώ μετάνοια. Ταπεινά να καταφύγουμε τότε στα Χέρια του Θεού του Ζώντος που δε θα μας αφήσει, γιατί πρώτος Αυτός θέλει τη χαρά και την ευτυχία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Της Αναστασίας Σκούρτσου, Θεολόγος καθηγήτρια.

    "Ο άνθρωπος στο διάβα της ζωής του πολύ εύκολα χάνεται μέσα στην αποφυγή της προσωπικής του ευθύνης και στην απόδοση ευθυνών στους άλλους, με αποτέλεσμα να παθητικοποιείται, να αδρανοποιείται και να παραδίδει ηθελημένα κι άθελά του τη σκυτάλη της ευθύνης της προσωπικής του ζωής σε άλλους και ν αποφασίζουν οι άλλοι πριν απ’ αυτόν γι αυτόν."

    ------------
    Ευανθία,

    Eίναι ύπουλη κι ολέθρια παγίδα του εχθρού αυτό που κάνουν τα πιό πολλά Ελληνικά μπλόγκ στο διαδύκτιο, με το να υπερτονίζουν την ευθύνη των πολιτικών γιά την κατάντια της πατρίδος μας.
    Η επίρριψη ευθυνών στους άλλους εξυπηρετεί μόνο τα δικά του συμφέροντα!
    Δεν ανάβει ο Κύριος φλόγα αντιστάσεως στις καρδιές μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή