Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Είναι, άραγε, θεάρεστος ο ξυλοδαρμός και η κακοποίηση των γυναικών;



Ερωτώ και πάλι το χριστεπώνυμον αναγνωστικό κοινό αυτής της σελίδας:

- Όποιος επιθυμεί να παίξει κλοτσοπατινάδα με τη γυναίκα του, άραγε, καλού έργου, επιθυμεί;

Ρωτώ, διότι ακούω από κάτι ...υπεράντρες, ότι αν δεν την δέρνεις τη δικιά σου, από καιρό σε καιρό, παίρνει αέρα, σού κάθεται στο σβέρκο, χάνει το σεβασμό για το πρόσωπό σου, και διαλύεται η οικογένεια από τις τάσεις ανεξαρτησίας που η λεγάμενη αναπτύσσει.

Ενώ, με μια μπουνιά στα μούτρα, και έχει δωρεάν, βαμμένο μπλε το ματάκι της, και σε προσέχει- προκειμένου να αποφύγει το επόμενο...μπουκετάκι...για Όνομααα!

Σαλογραία
.........................................................................
Υ.Γ.
Φίλος αναγνώστης μου έστειλε και ένα σχετικό, χιουμοριστικό βίντεο.
Παραθέτω τη διεύθυνση.
http://www.youtube.com/watch?v=YivM7PYcd5c&feature=player_embedded

Παρακαλώ, ας τοποθετηθεί, όποιος περαστικός έχει την ευχαρίστηση...

40 σχόλια:

  1. Τι ερώτηση είναι αυτή; Θεάρεστο είναι το
    "Οι άνδρες να αγαπάτε τας γυναίκας σας, όπως και ο Χριστός ηγάπησε την Εκκλησίαν και εθυσίασεν τον εαυτόν του υπέρ αυτής...ο καθένας από σάς ας αγαπά την γυναίκα του, έτσι ακριβώς, όπως αγαπά τον εαυτόν του. Η δέ γυναίκα να σέβεται και να τιμά τον άνδρα.» (Προς Εφεσίους ε΄ 22-33)" και
    "Αι γυναίκες να υποτάσσεσθε εις τους άνδρας σας, σαν να υποτάσσεσθε εις τον Κύριον. Οι άνδρες να αγαπάτε τας γυναίκας σας και να μή φέρεσθε με πικρίαν και αποτομίαν προς αυτάς.»
    (Προς Κολασσαείς γ΄18-19)
    Δυστυχώς μετά τη πτώση, ο άνδρας επειδή είναι σωματικά ισχυρότερος είδε τη γυναίκα σαν ζώο και η γυναίκα μετά επιδίωξε να κάνει τον άνδρα ζώο... Σεβασμός δεν εμπνέεται από βία, είτε σωματική είτε ψυχική.
    Η γυναίκα επειδή είναι ισχυρότερη πρέπει να υποτάσσεται προκειμένου να υπάρχει αρμονία στο ζευγάρι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα την υποτάξει ο άνδρας, ο άνδρας οφείλει να την αγαπάει.
    Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος μας λέει
    "Όλα μένουν σταθερά, όταν ο άρχοντας αγαπά το αρχόμενο. Δε ζητείται τόσο η αγάπη από το αρχόμενο, όσο από τον άρχοντα στο αρχόμενο, διότι από εκείνο ζητείται υπακοή. Διότι το να είναι η γυναίκα ωραία και να την επιθυμεί αυτός, τίποτε άλλο δεν αποδεικνύει αυτό παρά το ότι η γυναίκα έγινε έτσι εξαιτίας της αγάπης. Για αυτό υπέταξε τη γυναίκα σε σένα, για να την αγαπάς περισσότερο, για αυτό σε έκανε να αγαπάσαι, γυναίκα, για να υπομένεις ευκολότερα την υποταγή. Μη φοβάσαι όταν υποτάσσεσαι, διότι το να υποταχθής σε εκείνον που σε αγαπά, δεν έχει καμία δυσκολία. Μη φοβάσαι όταν αγαπάς, διότι έχεις αυτήν που υποτάσσεται...Είναι πολύ δύσκολο και φοβερό πράγμα η ομόνοια, όταν δεν είναι ενωμένοι οι σύζυγοι με τη τυραννία της αγάπης' ο φόβος όμως αυτό δεν θα το κατορθώσει εντελώς. Για αυτό και ασχολείται περισσότερο με αυτό που είναι ισχυρό. Και φαίνεται η γυναίκα ότι υπερτερεί από τον άνδρα, επειδή διατάχθηκε να φοβάται' πραγματικά, βέβαια, υπερτερεί, διότι ο άνδρας διατάχθηκε το κυριότερο, δηλαδή το να αγαπά."
    (ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Προς Κολοσσαείς, Ι ΕΠΕ 22,278 PG 62,365-366)

    Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχαχα!
    Πολύ ωραία η θεωρητική σου τοποθέτηση, αγαπημένε μου Αλέξανδρε...θα τα ξαναπούμε όταν θα παντρευτείς και αφού περάσουν και μερικά χρόνια γάμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχήν μπορεί να μην παντρευτώ ποτέ... είναι αλήθεια ότι πρέπει συχνά στη ζωή μας να ασκούμε βία, αλλά στον εαυτό μας και όχι στους άλλους...
    Η ειρωνεία είναι ότι πάντοτε έχουμε τη δυνατότητα της επιλογής! Και ο θεάρεστος δρόμος είναι ο καλύτερος για μας...
    Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Σαλογραία μου αγαπημένη το Φωτάκι σε αγαπάει και το ξέρεις: http://poihshkaipoihtes.blogspot.com/

    Μπλοκάκι με ποίηση Βρεττάκου και όχι μόνο!

    Εγώ είμαι ιππότης στη γυναίκα ποτέ δεν σηκώνω χέρι, το μεγάλο μυστικό είναι όταν δεν κάθεται καλά, η αδιαφορία, σε μένα τουλάχιστον πιάνει!

    Σε θέλω πάντα χαμογελαστή καλή μου
    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλέξανδρε,
    ο σοφός ψυχίατρος Ουίλιαμ Τζέημς γράφει ότι ο καθένας δε φτάνει εκεί που ο ίδιος προγραμματίζει να φτάσει, αλλά εκεί που ο Θεός επιθυμεί να τον πάει.
    Λοιπόν, αν ο Θεός, θέλει να παντρευτείς, θα παντρευτείς.
    Αν δεν είναι θέλημα Κυρίου, δεν θα παντρευτείς όσο και αν το προσπαθήσεις.

    Αυτό είναι το ένα.

    Το θέμα το σκέφτηκα επειδή κάποιος πολύ θρησκευόμενος αδελφός, μου εξομολογήθηκε πρόσφατα, ότι είχε έντονη παρόρμηση να ΔΕΙΡΕΙ τη γυναίκα του, η οποία δεν του κάνει την τέλεια υπακοή που ο ίδιος φαντάζεται ότι του αξίζει να έχει...

    Ξεχνάει βέβαια απολύτως, τη φράση της ακολουθίας του γάμου που αναφέρει:

    υποτασσόμενοι α λ λ ή λ ο ι ς

    (δηλαδή ο ένας στον άλλον, δηλαδή ο άντρας θα υπακούει τη γυναίκα του και η γυναίκα θα υπακούει τον άνδρα της. Όταν η υπακοή γίνεται μονόπλευρα και μόνο από τη μεριά της γυναίκας, σε βάθος χρόνου, προκύπτει πολύς πόνος για το αντρόγυνο...)

    εν α γ ά π η.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Φωτάκι μου!
    Αντέχεις να δείξεις αδιαφορία; Πώς μπορείς; :-0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν με ξέρεις καλά!

    Ναι έχω υπομονή !

    Αλά σε παρακαλώ δεν θέλω να κάνεις πειράματα επάνω μου και να με δείχνεις αδιαφορία.....

    ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nα προσθέσω, βέβαια, ότι έχω συναντήσει και ξυλοδαρμό άνδρα συζύγου δίμετρου, από τη ντελικάτη, μικροφτιαγμένη γυναίκα του...:-)
    Όλα τα έχει ο μπαξές...
    Όπως και το ότι πολλοί άνθρωποι την ΚΑΤΑΒΡΙΣΚΟΥΝ με το να δέρνονται, μάλισταααα!
    Αυτά είναι τα αντρόγυνα: σαδό- μαζό, Αλέξανδρε:-)
    Μαζί δεν κάνουν, και χώρια δε μπορούνε...
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ...
    Τη διάβασα την περίπτωση σε βιβλίο ψυχολογίας αλλά και την παρατήρησα στον κοινωνικό μου περίγυρο...
    Απ' όλα έχει ο μπαξές...Χριστέ μου, φύλαγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απλά η υποταγή τονίζεται για τη γυναίκα επειδή ο άνδρας λόγω της ομορφιάς της υποτάσσεται ευκολότερα σε αυτήν. Σαφώς ο ένας πρέπει να υποτάσσεται στον άλλο διότι διαφορετικά σπίτι δεν γίνεται. Σίγουρα αν μόνο ο ένας κάνει υποχωρήσεις τότε προκύπτει πόνος σε βάθος χρόνου...
    Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι τον Ανώνυμο που υπογράφει ως "Φωτάκι":
    Η αδιαφορία δεν είναι ψυχική βία; Όπως και τα κακοπροαίρετα λόγια μπορούν να πληγώσουν, δεν λέει ο λαός, "η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει", έτσι πάρα πολύ μπορεί να πληγώσει και η περιφρόνηση και η αδιαφορία. Πιστεύω ότι οι διαφορές στο ζευγάρι μπορούν να επιλυθούν με την ειλικρινή επικοινωνία και όχι με την οποιαδήποτε άσκηση βίας, είτε σωματική είτε ψυχική. Αν μη τι άλλο η βία δεν δείχνει απουσία αγάπης;
    Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο παράδεισος βρίσκεται εκεί που είναι η Εύα.
    Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

    Το κλειδί σε κάθε καλή σχέση είναι επικοινωνία, αλληλοσεβασμός και νομίζω καλό είναι να σου αρέσει πώς μυρίζει ο άλλος.
    Sandra Bullock, γ. 1964, Αμερικανίδα ηθοποιός

    Οι σύζυγοι είναι οι ερωμένες του νέου άντρα, οι συντρόφισσες του ώριμου και οι νοσοκόμες του γέρου.
    Φραγκίσκος Βάκων, 1561-1626, Άγγλος φιλόσοφος

    Μητσους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μήτσους
    προτείνω να συνεργαστούμε σε άνοιγμα γραφείου συνοικεσίων: Τα περιστεράκια!

    Να είσαι ευλογημένος!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάτι θέλεις να πείς, αλλά δεν το πιάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν ξέρω πόσο σοφοί είναι ο Ουίλιαμ Τζέημς και ο Φραγκίσκος Βάκωνας αλλά σίγουρα δεν είναι Ορθόδοξοι! Και αυτό γιατί, ο Ουίλιαμ Τζέημς έλεγε ότι "αν σχηματίσεις μια εικόνα στο μυαλό σου σχετικά με το τι θα ήθελες να είσαι, και τη κρατήσεις αρκετό χρόνο, θα γίνει πραγματικότητα" - αυτή είναι η αρχή του δημιουργικού οραματισμού και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη Φιλοκαλία των Ιερών Νηπτικών Πατέρων (ΞΔ Κεφάλαιο Καλλίστου και Ιγνατίου Ξανθοπούλων) μια που για τους Αγίους η φαντασία είναι το γεφύρι των δαιμόνων. Επίσης ο Ουίλιαμ Τζέιημς είχε πειραματιστεί με παραισθησιογόνες ουσίες.
    Ο ίδιος από το 1902 αναφέρει ότι το οξείδιο του αζώτου που εισέπνευσε του προκάλεσε «ένα ζωντανό αίσθημα συμφιλίωσης... ως εάν όλα τα αντίθετα του κόσμου που φέρνουν τις συγκρούσεις μας να έλυωσαν μέσα σε μια ενότητα». (http://www.oodegr.com/oode/thriskies/genika/sektes1.htm). Όσο για τον πολιτικό, φιλόσοφο και Λόρδο Φραγκίσκο Βάκωνα, Βαρώνο του Βέρουλαμ, αυτός διορίστηκε από τον Ιάκωβο Α το 1604 Δικηγόρος του Στέμματος και ίδρυσε το Τάγμα των Ροδοσταυρών Αλχημιστών. Η οργάνωση ολοκληρώθηκε το 1717 σχηματίζοντας το Σκωτικό Δόγμα του Τεκτονισμού (ή Μασονίας) που περιλαμβάνει 33 βαθμούς. Η μασονία στηρίχτηκε στο αλληγορικό βιβλίο του Φραγκίσκου Βάκωνα, "Νέα Ατλαντίς".
    Για την επίτευξη της θαλασσοκρατορίας της φανταστικής νήσου Μπενσαλέμ ο Βάκωνας αναφέρει:
    Και υπό το πρόσχημα νέων ιδεών, αληθινής επιστήμης χειραφετημένης από δεισιδαιμονίες και προλήψεις, θα πολεμείται η ιδέα της θρησκείας ως δεισιδαιμονία, η οικογενειακή αλληλεγγύη ως στενή αντίληψη του ανθρωπισμού, η εθνική συνοχή και ο πατριωτισμός ως αντιστρατευόμενα προς τον κοσμοπολιτισμό, οι εθνικές παραδόσεις ως αντιτιθέμενες προς την καθόλου ανθρώπινη οικογένεια, η παραδεδειγμένη θρησκευτική ηθική ως υπόχρεως να υποχωρήσει στη φυσική ηθική την οποία εφαρμόζουν τα ζώα...Διότι, η νήσος, για να επιβάλλει τη θαλασσοκρατορία, δεν είναι πάντοτε ακίνδυνο να επιβάλλεται με τις πολεμικές της δυνάμεις. Οφείλει λοιπόν να αδυνατίζει έθνη και κράτη τα οποία μπορεί να της είναι επικίνδυνα. Προς την επίτευξη της εξασθενήσεως αυτής τα καταλληλότερα και αποτελεσματικότερα μέσα είναι η εκρίζωση ή χαλάρωση της θρησκευτικής ζωής, η καταφρόνηση της οικογένειας, η ψύξη του πατριωτισμού, η λήθη των πατρίων παραδόσεων, η διάσπαση της εθνικής συνοχής και η καταφρόνηση των ηθικών ενταλμάτων"
    (Νικολάου Ψαρουδάκη, Δικηγόρου - Δημοσιογράφου Σκοτεινές Δυνάμεις και Χριστιανισμός εκδόσεις Χριστιανική Δημοκρατία).
    Με άλλα λόγια ότι συμβαίνει σήμερα παγκοσμίως αλλά και ειδικά στην πατρίδα μας.
    Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χαχαχα!
    Επιθυμώ να τοποθετηθεί κανας έγγαμος θεούσος επί του ξυλοδαρμού των γυναικών γιατί μου σηκώνονται όρθια τα μαλλιά της κεφαλής με δηλώσεις του τύπου, -- α! άμα δεν την φάει τη σφαλιάρα της η γυναίκα δεν ήρεμεί...για Ονομααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αλέξανδρε
    απαπαααα!
    Καλέ, άμα ήτανε τέτοια μούτρα οι μακαρίτες, δε θέλω να τους ξέρωωω!
    Πόσο αφελής είμαι η γραία...αλίμονο και γραψαλίμονο!
    Σε ευχαριστώ που μου ανοίγεις τα τσιμπλιάρικα μάτια..
    :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θεάρεστο! Εντελώς θεάρεστο έργο ο ξυλοδαρμός της γυναικός. Αν ο Αδάμ είχε δείρει την Εύα, δεν θα είχαμε τα χάλια που έχουμε σήμερα!
    ΝΙΚΟΣ ΑΓΝΑΝΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ωπααα!
    Να τα τα ...σαλιγκάρια της επιθετικότητας!
    Αρχίζουν και βγαίνουν σιγά σιγά με τη βροχή των τοποθετήσεων!
    - Επιτέλους ένα έγγαμος με χιούμορ, και με πλάγια έκφραση της επιθετικότητας του!
    Να ζήσεις Νίκος Αγνάντος!
    Καλή χρονιάααα!
    Πάντα με τρυφερότητα και αγκαλίτσεεεες! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έτσι όπως το γράφεις καλή μου φαίνεται αυτοί οι άντρες πρέπει να έχουν κόμπλεξ,είναι δυνατόν να δέρνουν τη γυναίκα τους με μπουνιές και το παίζουν υπεράντρες όχι με Βία δεν γίνεται τίποτα.

    Αν πάρουμε για παράδειγμα ένα ζευγάρι:
    Ο άντρας επιστρέφει απο την κοπιαστική δουλειά του,και ζητά από την γυναίκα του τις παντόφλες, και αυτή κουρασμένη από τις δουλειές του σπιτιού ,παιδιά,φαγητό,ψώνια κλπ. βάζει τα χέρια στη μέση και αρχίζει να πάς της πάρεις μόνο σου,και εγώ δεν είμαι δούλα σου?*^**^???_$μπλα πλα

    Ο άντρας δεν πρέπει να χάση την ηρεμία του και να αρχίσει τις αδέσποτες μπουνιές πάνω στη γυναίκα του ,απλά πρέπει να τις μιλήσει ήρεμα να τη δείξει πως την αγαπάει,μπορεί η γυναίκα του εκείνη τη στιγμή να ήθελε απλά ένα χάδι και τίποτε άλλο.

    Μπορεί να της δώσει ένα φιλάκι και να εντάξει γλυκιά μου αν σου είναι τόσο δύσκολο θα πάω να τις πάρω μόνος μου. Είμαι εκατό της εκατό σίγουρος ότι θα της περάσει ο θυμός.

    Η γυναίκα είναι πραγματικά ασθενέστερο φίλο γιαυτό και ο διάβολος την γέλασε για δεύτερη φορά η πρώτη ως γνωστόν είναι στον παράδεισο.

    Η δεύτερη είναι στη γη,ότι και καλά έκλεισε τον διάβολο μέσα σε ένα μπουκάλι! Έτσι νομίζει ότι είναι έξυπνη.ΧΑ ΧΑ ΧΑ. Έχω και συνέχεια... καλό βράδυ αγαπημένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φωτάκι μου, αγαπημένο μου
    ποτέ δε φαντάστηκα ότι ένας άντρας θα μπορούσε να ζητήσει τις παντόφλες του από τη γυναίκα του!
    (τι κόρακα; χεράκια δεν έχει; ποδαράκια; ματάκια; )
    :-)
    Θυμάμαι ένα παππού που ζητούσε τις παντόφλες και του τις έφερνε ο σκύλος του, πάντα με εξαιρετική χαρά και προθυμία!
    Ένας άλλος σοφός φίλος, βρίσκοντας φανερή την υπεροχή του σκύλου, έναντι της γυναίκας
    ( ο σκύλος δεν αντιμιλούσε ούτε κρέμαγε μούτρα!) ποτέ δεν αποφάσισε να δεσμευτεί με γάμο, προφανώς, διότι το έκρινε ...ασύμφορο...
    :-)
    Περιμένω τη συνέχεια της σκέψης σου
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σαλογραιάκι πεισματάρικο! όλοι κάποια στιγμή μπορεί να ζητήσουν κάτι π.χ.Μπαίνω εγώ στο σπίτι μου και έρχομαι από τη δουλειά όσο νάνε κουρασμένος,η γυναίκα μου αφού τα ετοίμασε όλα μου λέει καλωσόρισες μια και είσαι στην κουζίνα φέρε μου ένα ποτηράκι νερό και να σηκωθώ να ετοιμάσω να φάμε!Τι να πεις τι κόρακα; χεράκια δεν έχεις ποδαράκια; ματάκια; Θα της το πας και θα πεις σήκω να ετοιμάσεις να φάμε γιατί πεινάω σαν λύκος της δίνω ένα φιλάκι και όλα καλά!!!

    Τώρα αν κάποια γυναίκα πραγματικά είναι γκρινιάρα έχει άδικο και δεν φέρνεται σωστά νομίζω ότι θέλει τη σφαλιάρα της μετά φεύγεις για λίγο και το σκέφτεται^και όταν γυρνάς σου ζητάει συγνώμη!!!!
    (αυτό λέγεται ελεγχόμενη αδιαφορία) Αν δεν γίνεται τίποτα και με αυτό τότε ο Θεός βοηθός. Αυτά για σήμερα καλή μου περιμένω τη γνώμη σου ....:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φωτάκι μου
    είμαστε μια μεγάλη ωραία παρέα εδώ, (έχουμε και ένα λεβεντόπαπα, για το μνημόσυνο που θα γίνει αύριο)διαβάζουμε τις έξαλλες τοποθετήσεις και κάνουμε - από τα γέλια- καινούργιο συκώτι.
    Να είσαι ευλογημένοοοος!
    Το πένθος θέλει καλοπέραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγώ λέω να αφιερώσω σε εσένα και το θεάρεστο κοινό σου ένα κομματάκι.

    http://www.youtube.com/watch?v=UR-nn1kNgbg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φωτάκι μου
    τι να πώ, τι να πώ!
    Στη θεωρία ό λ α είναι εύκολα.
    Στην π ρ ά ξ η βρίσκεται πάντα το ζόρι...
    Αν η γυναίκα εργάζεται πάντως, και νιώθει ανεξάρτητη οικονομικά, είναι π ο λ ύ δύσκολο να υποχωρεί και να κάνει τη χαζή , χάριν της καλής συζυγίας.
    Αν εξαρτάται οικονομικά, ίσως να είναι πιο εύκολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΤΑSOUS
    ομολογώ ότι δεν είναι του γούστου μου ο κυριούλης που τραγουδάει εκεί.
    Προσωπικά, σου αφιερώνω τον Έρωτα Αρχάγγελο με το Μητροπάνο:

    - Σαν χορεύεις μου λεγες...να σαι ο Διγενής! :-)

    http://www.youtube.com/watch?v=48gfe1pVHZA&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό !

    Καλό βράδυ καλή μου !

    :-)
    Mysteri planet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Mysteri planet και προς το λατρεμένο μου Φωτάκι
    To ξέρω απο π ρ ο σ ω π ι κ ή εμπειρία ότι έχω δίκιο- διότι εργάζομαι αξιοπρεπώς και διαθέτω ένα μόνιμο μιστουλάκο- λοιπόν, όταν - επί χρόνια- πηγαίναμε μαζί, με τον κύριό μου, στο σούπερ μάρκετ - επιθυμώντας και γω να αγοράσω καμιά περιττή αηδία- από αυτές που θέλγουν τις ελαφρόμυαλες γυναίκες- ήγουν κάτι μακαρόνια με αλλόκοτα σχήματα, ή κάτι περίεργες σοκολάτες- μού τα έπαιρνε - πολύ ευγενικά είν' αλήθεια- από το καρότσι και τα ξανάβαζε στη θέση τους στα ράφια, κάνοντάς μου- πολύ ευγενικά είναι αλήθεια- ένα μίνι μαθηματάκι οικονομίας
    (είχε τελειώσει και κάποιο σχετικό τμήμα στην ΑΣΟΕ κάποτε)
    και τότε εγώ ένιωθα ελαφρώς μεν, σα δαρμένος σκύλος, πλην όμως...υποτακτικά ακολουθούσα τον... αφέντη μου, έχοντας πάρει ...κατάκαρδα τα κηρύγματα περί υπακοής της γυναίκας στον άνδραααα!
    :-(
    - Για Όνομααα! είπαμε μωρή Σαλογραία, είπαμε αλλά...όχι πια και τόση βλακείαααααα , μου έχεις σπάσει τα νεύρααα!
    Τελικά;
    -Τελικά, το έλυσα το θέμα, παύοντας να πηγαίνω μαζί του για ψώνια στο σούπερ μάρκετ! :-)

    Του εγχειρίζω ένα κατάλογο με ψώνια, φέρνει αυτά που παραγγέλνω- αυτά τα κλασικά διότι δεν βλέπω τα καινουργιότερα στα ράφια, ούτε διαφημίσεις στην τυφλεόραση- και έτσι είμαστε και οι δυο εξαιρετικά χαρούμενοι και ήρεμοι και δεν έχουμε ξυλοδαρθεί μέχρις ώρας, του Κυρίου συνεργούντος , τίμιε πάααατερ!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εύχομαι ολόψυχα να έχεις πάντα ταπεινή ψυχούλα και τα λα τα φέρνει ο Θεός μια χαρά!

    Και εγώ δόξα το Θεό μια χαρά τα πάω με την αγαπημένη γυναικούλα μου,και αυτά που σου έγραψα είναι αληθινές εμπειρίες της καθημερινότητας,τελικά πρέπει το ανδρόγυνο να συνεργάζεται για την ευτυχία.

    Καλό βράδυ αγαπημένη :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φωτάκι μου
    εσύ, τώρα, από αυτά που είπα κατάλαβες ότι έχω ...ταπεινή ψυχούλα;
    ΞΑΝΑΓΕΛΑΣΑΑΑΑ!
    Καλό βράδυυυυ!
    Μη ξεχνάς να λές στη δική σου, τουλάχιστον τρεις φορές τη μέρα πόσο την αγαπάς και ότι είναι η πιο όμορφη και άξια γυναίκα του κόσμου...
    Μόνο έτσι μπορεί να κοιμάται ένας άνδρας ήσυχος, αλλιώς...μαύρο φιδάκι και κολοβό που τον έφαγεεεε!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Είσαι η ποιο λατρεμένη φίλη μου :-))





    ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Φωτάκι μου
    δεν επιθυμώ να δείξω καχυποψία αλλά...
    δεν πιστεύω να λές στην κ ά θ ε φίλη σου, εμπιστευτικά, την ίδια υπέροχη αυτή ατάκα;:-)
    Όπως και αν έχει, θα πάω για ύπνο, χαρούμενη...
    Καλό σας βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τη γυναίκα κάνε φίλο κράτα και κανένα ξύλο!!!

    έτσι συμβούλευαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι......και λένε οι σύγχρονοι ότι ήταν πολύ σοφοί!!!

    χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γρηγόρης Ζαγοραίος19 Ιανουαρίου 2010 στις 8:46 π.μ.

    Καλημέρα χρυσαφένια μου....καλώς σας βρήκα!
    Χρόνια πολλά!!!
    Σήμερα θα ψάλλουμε μαζί το "Εν Ιορδάνη" μιάς ούτε κι εγώ το άκουσα μέχρι σήμερα.
    .............................................
    Το θέμα της παρούσης, μου είναι άγνωστο αφού δεν με παντρεύτηκε μέχρι τώρα καμιά χαριτωμένη ύπαρξη!
    Μου φαίνεται ότι θα την έχω βασίλισσα!!!! Αρκεί βέβαια να έχει τα τυπικά προσόντα γιά να ενθρονιστεί στην ζωή μου, τουτέστιν να είναι σεμνή, καλλιεργημένη, νοικοκυρά και καλή μαγείρισσα (προπαντώς στα νηστήσιμα), ευλαβής με ώριμη δοκιμασμένη πίστη και ισχυρή προσωπικότητα και αριστοκρατική ...έ, να είναι και λίγο νοστιμούλα (να φέρνει λίγο στην Ζέτα Μακρυπούλια), γιά να μπορούμε ...να το διασκεδάζουμε την Πασχάλια περίοδο και το Δωδεκαήμερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Βρε καλώς τα λεβεντόπαιδα από την Κρήτηηηη!:-)

    Αντε, βρε!
    Μας έλειψε το μαλλιοτράβηγμα μαζί σου!

    Καλή Χρονιά οικονομική(που δεν το βλέπω)
    και
    Φ Ω Τ Ι Σ Η!
    Έχω κάτι κούκλες φιλενάδες να σου συστήσω και ό,τι προκύψει, αλλά αυτά στο...πριβέ, να μη μας ακούει και ο ασφαλίτης της σελίδας!:-)

    Ποία είναι η κυρία Ζέτα που μνημόνευσες;
    Δεν την γνωρίζω.
    Κάνει εκπομπή μαγειρικής στην τυφλεόραση;

    Τέλος πάντω, πρέπει τώρα να πηγαίνω στον...Ιορδάνη ποταμό, διότι κάθε χρόνο(ζωή να χω), τους πετάω πάνω από τα κεφάλια τους-από το γυναικωνίτη,την ώρα που ψέλνουν το εν είδει περιστεράς- τους πετάω, λέω, και ένα υπέροχο, ολόλευκο περιστέρι, που όλο και σε κάποιο κεφάλι πάει και προσγειώνεται προς χαράν μεγίστην της παρακολουθούσης πιτσιρικαρίας( παρακαλώ...μακράν εμού οι υπαινιγμοί περί πολιτικών γνωστών προσώπων)
    Μια χρονιά το περιστέρι μου, προσγειώθηκε σαστισμένο και επάνω στο ευαγγέλιο που υπήρχε στην Αγία Τράπεζα-ουφ! το μαζέψαμε πάραυτα!

    Χρόνια πολλά και καλά σε όλους τους αγαπημένους φίλους και εχθρούς της Ορθοδοξίας.

    Φιλιά στη μαμμάαααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. χρονια πολλα?????????//ελεοςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @Ανώνυμο:
    Τι κακό βρίσκεις στο να πούμε χρόνια πολλά, λατρεμένο μου;
    Για κάντο μου...πενηνταράκια...να καταλάβω...

    Θα ήθελες να του ευχηθώ, ας πούμε, κακοχρόνο νά χει και να μη σώσει φάει τη μαρμελάδα του;

    Μη γένοιτο.
    Έλεος! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @Ανώνυμο
    για απλή ενημέρωση, θα προσθέσω ότι οι Ρώσοι και το Αγιο Όρος και τα Ιεροσόλυμα -και όχι μόνον αυτοί- ΧΤΕΣ ΕΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ...

    ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γρηγόρης Ζαγοραίος20 Ιανουαρίου 2010 στις 2:50 μ.μ.

    Άχ! νάχα λίγη απ`την φλόγα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Στα παιδιά από Τουρκία που διαβάζουν τη σελιδούλα μου
    να ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή